Locuri izolate din România unde îți poți petrece vacanța

Locuri izolate din România unde îți poți petrece vacanța
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În timp ce România se bucură de nenumărate locuri pitorești, precum Sighișoara, Castelul Bran, Delta Dunării sau Transfăgărășan, țara noastră are și o mulțime de bijuterii ascunse, care așteaptă să fie descoperite. Sate săsești cu tradiții de sute de ani, locuri ascunse în munți, trasee liniștite și clădiri cu o istorie tulburătoare, toate se află în România.

Hoghilag

Un sat săsesc fermecător, Hoghilag este cunoscut și ca ”țara tuberozelor”. Cultivate de săteni de secole, tuberozele nu numai că sunt fermecătoare prin parfumul și frumusețea lor, dar ademenesc an de an turiști din toate colțurile țării, în timpul Festivalului Tuberozelor. Utilizate pentru parfumuri sau pentru rețete particulare, tuberozele sunt astăzi un simbol al satului Hoghilag. Aici, la fel ca în fiecare sat săsesc, casele sunt aliniate de-a lungul drumului principal, în timp ce biserica fortificată gotică domină centrul satului. Toți sătenii se cunosc între ei încă din copilărie, iar pe ulițe plutește o atmosferă prietenoasă.

Măgura

Satul Măgura este situat la o distanță mică de Brașov si de zona Bran-Moeciu. Se află la o altitudine de peste 1.000 de metri, în inima munților Piatra Craiului. Aici, oamenii au un stil de viață pastoral și arhaic, departe de gălăgia orașului. Măgura este destinația ideală pentru ”munțomani”, iubitorii de drumeții și plimbări în aer liber, dar și pentru cei care vor să se întoarcă la lucrurile simple și să se bucure de câteva clipe de liniște. Dacă alegi să-ți petreci câteva zile în Măgura, poți vizita mai multe obiective turistice din împrejurimi. Printre acestea se numără: Mânăstirea Sfânta Treime, Peștera Liliecilor din satul Peștera, culoarul Bran-Rucăr, Prăpăstiile Zărneștilor, dar și obiective mai populare, precum Cetatea Râșnov, Castelul Bran, Brașov și Poiana Brașov.

Mălâncrav

Înconjurat de peisaje de vis și de versanții verzi ai Transilvaniei, Mălâncrav este astăzi satul cu cea mai mare populație săsească din regiune. Spre deosebire de alte sate săsești, puntea culturală ce unește trecutul cu prezentul a transformat Mălâncrav într-unul dintre cele mai frumoase sate din Transilvania, unde tradițiile, arhitectura săsească, diversitatea etnică și aromele locale se combină pentru a crea o experiență unică. Istoria satului, cunoscut și sub numele de Malmkrog în germană și Malemkref în dialectul local săsesc, are cel puțin 700 de ani. Biserica fortificată și conacul Apafi sunt mărturii ale poveștilor și evenimentelor sale vechi de secole. Acest loc și-a păstrat tradițiile vii, datorită unui proiect local: vizitatorii se pot alătura unuia sau mai multor ateliere, unde pot învăța modalități tradiționale de gătit, țesut, tehnici de tâmplărie și multe alte abilități locale.

Citit 2359 ori Ultima modificare Duminică, 23 Mai 2021 01:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.