Cum să vizitezi Braşovul într-un mod neconvențional

Cum să vizitezi Braşovul într-un mod neconvențional
Vacanţă ca la carte
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Te poți bucura de o vacanță la munte în Brașov și altfel decât din mașină. De fapt, e chiar recomandat să simți pulsul local într-un mod mult mai autentic. În Braşov, una dintre perlele coroanei Carpaților, ai destule modalități neconvenționale de a-i descoperi bijuteriile arhitecturale și naturale. Astăzi îți aducem în atenție câteva moduri de a vizita orașul altfel.

Orașul de la poalele Tâmpei este o comoară a Transilvaniei. De ce? Pentru că reușește să îți lase impresia unei comunități cosmopolite, active și pasionate de cultură, fără să-şi sacrifice bogata istorie. E un mix tare potrivit, atât pentru turiști, cât și pentru localnici.

La pas pe strada Republicii, relaxare în Piața Sfatului

Hai la plimbare! Ce-ar fi o vacanță la munte în Brașov fără o plimbare în pas molcom pentru a admira centrul orașului și peisajul din jur? În Brașov, cel mai indicat este să faci asta pe strada Republicii, care dă în Piața Sfatului. Aici te vei bucura de o atmosferă animată de localnici autentici, vei putea admira clădirile istorice, vei putea asculta artiștii stradali sau vei putea avea parte de mâncare tradițională ori de o cafea foarte bună. Pe scurt, vei descoperi o parte din bucuria turismului românesc de calitate.

Ajungând în Piața Sfatului, vei constata că, deși nu este foarte mare ca suprafață, este cu adevărat impunătoare. Poți admira arhitectura câtorva monumente emblematice (Casa Sfatului, Biserica Adormirea Maicii Domnului, Casa Negustorilor, Casa Mureșenilor sau Casa Filstich-Plecker) și, cu puțin noroc, ai putea să nimerești chiar în timpul unui spectacol organizat frecvent în aer liber de către autoritățile locale.

Vizitează obiectivele istorice importante care oferă și un spectacol natural

O vacanță la munte în Brașov nu poate fi completă fără să vezi Biserica Neagră (fie și numai din exterior). Nu doar că e considerată a fi cel mai mare lăcaș de cult în stil gotic din sud-estul Europei, dar este și un loc de unde se vede atât emblema orașului, cât și peisajul natural. Să nu uităm că este și un important obiectiv istoric care și-a căpătat numele după incendiul din 1689, când o parte din edificiu a luat foc, fațada rămânând înnegrită până astăzi.

Cu telecabina pe munte

Pentru a te bucura de natură și de panorama incredibilă în timpul vacanței la Brașov, merită să faci o plimbare cu telecabina pe Tâmpa. Asta pentru că în timpul drumului vei vedea imaginea de ansamblu asupra orașului și a numeroaselor sale atracții turistice. Tot aici poți vedea de aproape emblema Brașovului și te poți plimba pe marginea zidului cetății, unde te vei bucura de aerul curat și de peisajele mirifice.

Cu schiuri pe iarbă sau pe zăpadă

Indiferent de anotimp, la munte merită să schiezi! În apropierea orașului, la numai câțiva kilometri, se află Poiana Brașov, recunoscută pentru pârtiile de schi de calitate. Evident, există numeroase școli care te pot învăța acest sport, dacă nu îl cunoști deja, însă partea interesantă este că poți face schi și pe iarbă! Așadar, poți deprinde abilitățile necesare indiferent de anotimp!

Citit 3696 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Noiembrie 2021 00:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.