Buşteni, staţiunea plină de istorie şi spiritualitate

Buşteni, staţiunea plină de istorie şi spiritualitate
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Inspiri și simți cum aerul rece și curat îți invadează trupul și sufletul. Închizi ochii și îți lași mintea să cutreiere peste Sfinx și Babe. Pentru un minut, ești doar tu și el. Muntele. Maiestuos.

Ți-am făcut poftă? Atunci hai să îți spunem mai multe despre vacanța la Bușteni, una dintre cele mai vânate stațiuni montane din România!

Munte, natură, aer curat și sănătate cât încape!

În Bușteni și în apropiere este locul perfect pentru o vacanță de familie. Dacă nu sunteți genul de turiști care să prefere tihna la all-inclusive, atunci muntele e cel mai potrivit pentru familia voastră! Cu copii, părinți și bunici puteți merge la Cascada Urlătoarea, puteți vedea Babele și Sfinxul și, pentru cei care sunt cu adevărat în formă, Vârful Omu vă așteaptă, primitor ca întotdeauna. Evident, iarna trebuie respectate regulile sezoniere, fără acces pe anumite trasee.   

E fascinant că la 270 de km de Galaţi te așteaptă libertatea și reconectarea cu natura. Lasă în spate nervii din trafic și de la job și bucură-te de câteva zile perfecte la Bușteni! Meriți!

Istorie și spiritualitate

Dacă te-ai reconectat cu natura, următorul pas este să te reconectezi cu tine. Ce locuri mai potrivite ar fi să faci asta decât Castelul Cantacuzino și, bineînțeles, Mănăstirea Caraiman? Iată că Bușteni nu este un loc doar pentru iubitorii de munte, ci și pentru cei care iubesc istoria și spiritualitatea. Să nu uităm că Bușteniul și-a început istoria încă din 1782. Așadar, aproape 3 secole de cultură te așteaptă în această zonă Imaginează-ți un bătrân stând pe o băncuță în fața Mănăstirii Caraiman, depănând în fața trecătorilor povești din vechime, despre prinți, prințese și boieri, despre iubiri de mult uitate și drame apuse, despre vremuri pe care nu le vom mai avea nicicând. Chiar și doar pentru asta, merită să petreci o vacanță la Bușteni!

Ritm trepidant? Cum să nu! Tot la Bușteni!

Ei bine, dacă îți dorești și ceva aventură sau adrenalină, Bușteniul vine în întâmpinarea dorințelor tale cu celebra pârtie Kalinderu și cu parcul de aventură Zamora Escapade. Iată ce idee minunată de a petrece o zi perfectă cu copilul tău: îl înveți să schieze, apoi vă distrați împreună la o tiroliană. Soția ta va fi mândră de tine că ai ales Bușteniul ca destinație de vacanță!

Cine a spus că o vacanță la Bușteni nu poate fi și pentru reconectarea cu familia ta? Și ce vă poate conecta mai bine decât să faceți sporturi împreună?

Mistere fascinante în doza perfectă pentru o vacanță de neuitat!

Vacanța la Bușteni nu are cum să fie lipsită de mister. Până la urmă, platoul Bucegi este locul unde se găsesc Sfinxul și Babele, formațiuni formate natural, prin eroziune, dar despre unii cred că ar fi fost create de mâna omului. Indiferent care ar fi însă, adevărul, sus, pe platou, nu se poate să nu simți magia muntelui. 

Cel mai bine ar fi să vii chiar tu aici, să simți energia locului și să îți găsești propriile răspunsuri la toate aceste mistere care înconjoară zona. 

Așadar, indiferent că vrei mișcare în aer curat, că vrei să afli mai multe despre istorie, că îți dorești aventură și sporturi de iarnă sau ești în căutare de mistere numai bune de rezolvat, o vacanță la Bușteni este locul ideal! Oamenii locului sunt calzi și primitori, mâncarea este excelentă, iar variantele de case de vacanță din Bușteni sunt foarte avantajoase. Nu uita acasă bocancii și rucsacul. Bineințeles, nu uita acasă nici cheful de mișcare și aventură! Este Bușteni cea mai frumoasă stațiune montană din România? Noi credem că da, este cea mai frumoasă, la egalitate cu alte câteva. Ceea ce apreciem noi cel mai mult în Bușteni este faptul că serviciile turistice sunt la nivel de top în România, poate și pentru că stațiunea are o lungă istorie turistică. Cert este că raportul calitate-preț în ceea ce privește serviciile pe care le vei primi este foarte avantajos aici, fapt pentru care recomandăm Bușteniul ca destinație de vacanță în România.

Citit 2596 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Decembrie 2021 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.