Ce poți face cu copilul în vacanţă la Sinaia

Ce poți face cu copilul în vacanţă la Sinaia
Foto: @CASTLEMYPASSION
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Tentația de a vă lăsa copilul la bunici, cât timp voi doi călătoriți, este mare. Există, însă, undeva acolo, în sufletul vostru, dorința de a-l avea pe cel mic alături tot timpul. Așa că, pentru astăzi, am pregătit o listă cu şapte activități pentru copii în Sinaia, ca să vedeţi ce ușor este să călătorești împreună cu toată familia!

Ce poți face cu copilul în Sinaia? Întrebarea corectă ar fi "Ce nu poți face cu copilul în Sinaia?", pentru că sunt atât de multe activități pentru copii în staţiune, încât e greu să nu găsești ceva care să-i placă celui mic. Așa că în vacanța asta luați-l cu voi și distrați-vă împreună!

Vizitarea obiectivelor turistice

Este o idee minunată să îți duci copilul să le vadă. În acest mod îi îmbogățești cultura generală cu noțiuni simple de istorie, adecvate vârstei lui, cu ajutorul obiectivelor urbane (Castelul Peleș, Castelul Pelișor, Casa Memorială "George Enescu", Muzeul din Sinaia). Ba, mai mult, îi dezvolți iubirea față de natură și cunoașterea fenomenelor geologice cu ajutorul obiectivelor naturale (Sfinxul și Babele, Peștera Ialomița, Stânca "Sfânta Ana"). Şi nu în ultimul rând, îi dezvolți abilitatea de adaptare rapidă la diverse condiții meteorologice și rezistența la oboseală și aglomerație, lucruri esenţiale pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Hiking montan

Dacă îl înveți de mic cu muntele și pădurea, copilul tău va ajunge un adult sportiv, care va iubi mișcarea, aerul curat și drumețiile. Așa că echipează-l corespunzător și încântă-l cu o plimbare lejeră pe traseele de începători. Pe măsură ce iubirea lui pentru munte și rezistența fizică cresc, du-l pe trasee din ce în ce mai dificile. Va fi o experiență sănătoasă atât pentru el, cât și pentru tine!

Plimbare cu telegondola și telecabina

Poți ajunge până la cota 1.400 cu telegondola și telecabina. Va fi o experiență de neuitat pentru cel mic. Îl poți lăsa chiar pe el să aleagă cu ce îi place mai mult dintre cele două! În acest mod, copilul tău se va obișnui cu înălțimile și va vedea peisaje care îi vor fi amintiri dragi ceva mai târziu! În plus, copiii sub cinci ani au gratuitate la telecabină și telegondolă.

Vizită la Muzeul Trenulețelor din Gara Sinaia

Nu există copil care să nu fie fascinat de trenuri. Iar la Muzeul Trenulețelor va avea ce să vadă și ce să analizeze în voie! După ce terminați vizita la muzeu, îl poți lăsa să se joace la parcul de joacă din incintă, care are tot specific feroviar!

Shopping de obiecte utile

Plimbându-te pe bulevardul principal din Sinaia, de cele mai multe ori vei vedea tarabe cu mărfuri artizanale frumos expuse, la prețuri de producător. Acesta ar putea fi un moment bun de shopping împreună cu copilul tău. Îl poți învăța valoarea unui obiect făcut manual față de unul făcut în serie și îi poți deschide ochii pentru a observa fake-urile. Ce ai putea cumpăra util de la aceste tarabe pentru copilul tău? Gentuțe și rucsaci din piele naturală, produse cosmetice organice, dulciuri de casă, obiecte de îmbrăcăminte handmade, jucării din lemn, miere, ceaiuri și siropuri naturale.

Plimbare în parc și apoi cu trenulețul

Încă mai ai nevoie de idei de activități pentru copii în Sinaia? Ok, continuăm! Când îți vei duce copilul în parcul central din Sinaia, veți putea avea ocazia să vedeți veverițe. Îl poți învăța pe micuțul tău să le hrănească cu nuci și alune, pentru a-i dezvolta iubirea și respectul față de animale. Tot aici găsești și un loc de joacă cu acces gratuit, precum și distracții pentru copii contra cost, cum ar fi mașinuțele electrice (o super-distracție la fel de plăcută atât pentru copii, cât și pentru adulți).

Din parc, puteți lua trenulețul frumos decorat care vă va plimba prin Sinaia. Traseul trenulețului este sinuos și abrupt pe alocuri, așa încât veți avea și o doză de adrenalină la pachet. Dacă vă este frig, puteți solicita pături gratuite. Copiii sub trei ani nu plătesc bilet.

Masă la restaurante kids-friendly

După atâta joacă și atâtea trasee minunate pentru copii, a venit ora mesei! Găsești multe restaurante bune în Sinaia, dar astăzi îți recomandăm două dintre ele, care sunt apreciate pentru atitudinea lor kids-friendly! Acestea sunt Restaurant "Forest" și Restaurant "Kuib". Aceste restaurante au locuri de joacă pentru copii și o atmosferă de poveste, care îi va încânta pe cei mici!

Alte idei de activități pentru copii

Cei mici mai pot savura o înghețată delicioasă la cafenelele din jurul parcului în timp ce tu îți tragi sufletul după o zi plină. Dacă iei o cazare cu piscină, copiii se pot bălăci acolo nederanjați. Uneori, chiar și o plimbare seara, înainte de somn, pe străduțele cochete din Sinaia le place celor mici (și celor mari).

Citit 4263 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Decembrie 2021 01:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.