Primarul Ionuţ Pucheanu, împuternicit să facă din Galaţi oraş turistic

Primarul Ionuţ Pucheanu, împuternicit să facă din Galaţi oraş turistic
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Aleşii locali l-au împuternicit pe primarul Ionuţ Pucheanu să semneze orice înscris necesar în vederea atestării municipiului Galați ca stațiune turistică de interes naţional. Decizia a fost luată cu 23 de voturi favorabile, de Consiliul Local convocat luni, 28 februarie, în şedinţă extraordinară.

Aşa cum aţi putut afla în ediţia din 23 februarie a ziarului "Viaţa liberă", Galaţiul are nevoie de o hotărâre a Guvernului României pentru a fi atestat ca stațiune turistică de interes național. Iar pentru asta era necesar ca aleşii locali să fie de acord cu depunerea documentaţiei necesare la Ministerul Turismului, fapt care s-a întâmplat la şedinţa de luni.

Primăria este convinsă că un asemenea atestat "va permite atât autorităților locale, cât și operatorilor economici să acceseze fonduri europene sau guvernamentale nerambursabile pentru dezvoltarea turistică a zonei". Numai că Direcţia de Autorizare în Turism a solicitat studii şi documente care să ateste prezenţa şi valoarea factorilor naturali de cură (ape minerale, nămol, lacuri terapeutice, saline, bioclimat), un punct de vedere al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi cu privire la amplasarea localităţii într-un cadru natural, fără factori poluanţi, dar şi dovada existenţei unor materiale de promovare a staţiunii turistice şi a zonei.

CITIȚI ȘI: Galaţiul cere să fie atestat ca stațiune turistică de interes național. Condiţii dure impuse de minister

Citit 11291 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2022 09:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.