Locuri minunate pentru vacanțele anului 2022

Locuri minunate pentru vacanțele anului 2022
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Roma, Paris, Londra, Sevilla sau Veneția, Santorini, Alpii elvețieni, Mont Saint Michel. Locuri arhicunoscute, vizitate de milioane de turiști, printre care şi tot mai mulți români. Dar Europa, cât e ea de mică de la Mediterana în Scandinavia și de la Atlantic la Marea Neagră, are o diversitate impresionantă de locuri care merită vizitate. Așa că am mai făcut o selecție de obiective splendide, care nu dau garanția unor aglomerații de turiști, exact ce trebuie după doi ani de pandemie.

Fiordurile norvegiene

Cu peisaje care taie răsuflarea, fiordurile norvegiene i-au inspirat pe artiști de sute de ani și continuă să încânte. Din mai multe motive (este și cel mai apropiat de orașul Bergen, o "perlă" a nordului), Geirangerfjord este în fruntea listei, cu cascade abrupte, dar şi cu ape liniștite și piscuri muntoase.

Naeroyfjord oferă perspective magnifice pentru amatorii de drumeții, satele de lângă Nordfjord au intrat pe harta intercontinentală după inaugurarea lui Leon Skylift, iar regiunea lui Sognefjord cuprinde sate și ferme idilice, piste pentru drumeți, livezi fructifere.

Hardangerfjord este cunoscut pentru cel mai sudic ghețar european, Folgefonna, iar din oraşul Stavanager se pot face tururi la Lysefjord (splendide trasee de drumeții). În plus, vârful Preikestolen deschide priveliști celebre pentru Norvegia și Europa.

Dolomiții italieni

Pajiști alpine, văi largi, piscuri majestuoase - iată câteva motive pentru care "Munții Palizi" sunt printre cele mai faimoase locuri din Italia, care oricum nu duce lipsă de atracții. Un paradis pentru schiori iarna și unul pentru drumeți sau motocicliști vara; parcurile naturale, dintre care Marmalade este cel mai înalt - 3.343 de metri, fac din Dolomiți o destinație memorabilă, indiferent de anotimp.

Lacul sloven Bled

Una dintre cele mai renumite atracții din Slovenia în oricare perioadă a anului, lacul Bled este străjuit de munți și păduri și este de origine combinată, tectonică și glaciară. Castelul medieval Bled este situat pe coasta de nord a lacului, privindu-l de sus, și găzduiește un interesant muzeu.

Cascada Kravica, din Bosnia-Herțegovina

Splendide căderi de apă, cascadele Kravica, înalte de 25 de metri, se întind pe 120 de metri de peisaj carstic stâncos. În timpul verii, un picnic și scăldatul sunt cât se poate de recomandate. De aceea, vizitatorii nu încetează să apară de la Dubrovnik, Medugorje și Mostar, îmbiați cu pește și grătar în restaurantele din jur. Sezonul cel mai indicat este primăvara, când panorama aridă începe să se îmbrace în tonuri de verde-deschis.

Citit 3392 ori Ultima modificare Duminică, 01 Mai 2022 00:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.