Idei pentru vacanța de vară

Idei pentru vacanța de vară
Munţii Retezat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vara se apropie și este anotimpul ideal să explorezi locuri pe care nu le-ai văzut. Fie că îţi place să te bronzezi la soare pe şezlong sau pe nisipul fierbinte, fie eşti un împătimit al drumețiilor montane sau îţi place să vizitezi mănăstiri, muzee sau alte obiective turistice, în anotimpul estival poţi practica toate felurile de turism.

Ţi-ai făcut planuri pentru vacanţa din acest sezon? Dacă eşti încă restant la acest capitol şi te afli în pană de idei, îţi recomandăm câteva destinații de vară din România, pe care să le vizitezi în vacanță. Bucură-te de mare, lacuri cu ape cristaline, trasee spectaculoase care străbat munţii şi numeroase alte obiective turistice.

Laguna Albastră

Laguna Albastră este un loc spectaculos şi unic în România, situat la 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca, în apropierea localităţii Aghireşu. Lacul Laguna Albastră s-a format în locul în care, în trecut, a funcţionat o mină de caolin şi atrage atenţia prin coloritul extrem de frumos al apei. Considerat o minune a naturii din România, lacul Laguna Albastră atrage sute de turişti care vin să se răcorească în apele de culoarea smaraldului. Recent, lacul a fost cumpărat de un om de afaceri din judeţul Cluj, urmând să fie amenajat şi repus în circuitul turistic.

Ruta feroviară Oravița - Anina

Dacă vrei să te delectezi cu panorame spectaculoase, atunci de ce să nu faci o excursie inedită cu trenul, pe ruta Oravița - Anina. Îţi poţi începe aventura în Oravița, unde poți vizita câteva obiective interesante, inclusiv Teatrul "Mihai Eminescu", primul teatru din România, ce datează din 1817, sau Muzeul Farmaciei Montane, găzduit într-o veche farmacie din secolul al XVIII-lea. După ce descoperi atmosfera orașului Oravița este vremea să pornești la drum pe prima cale ferată montană din România. Ruta are o lungime de 34 de kilometri, fiind inițial construită pentru transportul cărbunelui din Anina la portul din Baziaș. Acest traseu de cale ferată a fost finalizat la mijlocul secolului al XIX-lea, fiind folosit nu doar pentru trenurile de marfă, ci și pentru transportul de persoane. Astăzi, traseul este considerat drept cea mai spectaculoasă cale ferată montană, ea traversând una dintre cele mai pitorești zone din România. Ruta feroviară șerpuiește prin văile Jitinului și Gârliște, traversează zece viaducte, inclusiv Jitin, cel mai înalt viaduct de cale ferată, și 14 tuneluri. Diferența de nivel a căii ferate este de 337 de metri.

Munţii Retezat

Un loc sălbatic, cu păduri virgine şi lacuri cu ape limpezi. Este vorba despre Munţii Retezat şi Parcul Natural cu acelaşi nume, unde vei putea cutreiera cele mai spectaculoase trasee montane şi vei putea admira privelişti minunate. Masivul Retezat este considerat bijuteria Munţilor Carpaţi şi este renumit pentru varietatea mare de plante şi animale sălbatice care trăiesc aici, dar şi pentru numărul mare de lacuri glaciare cu ape extrem de reci, chiar şi în timpul verii. Masivul Retezat este locul ideal în care să te ascunzi de căldură în vacanța de vară şi unde te poţi bucura de trasee montane care te vor duce pe vârfuri a căror altitudine depăşeşte 2.000 de metri.

Citit 2768 ori Ultima modificare Duminică, 29 Mai 2022 02:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.