Satul din România în care soarele răsare de două ori

Satul din România în care soarele răsare de două ori
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Într-o localitate din România are loc un fenomen absolut incredibil și unic. Aici soarele răsare de două ori. Această localitate este situată în zona Transilvania, în Alba.

Fiecare răsărit de soare este unic, însă v-ați întrebat vreodată cum ar fi să existe două răsărituri de soare într-o singură zi? Iată că acest lucru e posibil și se întâmplă în fiecare an, în luna iulie, într-o localitate din Transilvania. 

Aici e satul din România unde soarele răsare de două ori

Fenomenul are loc în satul Rimetea, situat mai sus de Aiud, în județul Alba. Deși mulți consideră că e doar o iluzie optică, iată că acest fenomen ține mai degrabă de relieful muntos al zonei. În spatele satului sunt zeci de creste ale Pietrei Secuiului, iar ele se află la est de localitatea Rimetea, însă două dintre aceste creste sunt cu mult mai înalte decât celelalte. Cele două creste se înalță atât de tare încât în momentul în care soarele răsare după prima creastă, el dispare în spatele celei de-a doua creste, iar aceasta blochează lumina răsăritului.

Ulterior, el răsare din nou și în spatele celeilalte creste și generează acest efect de dublu răsărit, fenomen ce îi lasă cu gura căscată pe toți cei care vin să viziteze satul Rimetea și peisajele de vis.

Acest dublu răsărit al soarelui are loc numai în perioada verii, mai exact de la sfârșitul lunii iunie și pe parcursul lunii iulie.

Rimetea, unul dintre cele mai frumoase sate din țară

Localitatea Rimetea se află la 24 de kilometri de Aiud și la 7 kilometri de Buru. Populația este în mare parte maghiară, iar aici se păstrează foarte bine tradițiile.

În urmă cu mai mult timp, Rimetea nu era doar un sat, ci un oraș cu peste 2.000 de locuitori. Turiștii care vin aici sunt uimiți de așezarea geografică și de locurile și peisajele care îi lasă cu gura căscată. Aceștia spun că ar fi unul dintre cele mai frumoase sate din România.

Citit 4118 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2022 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.