Destinaţie pentru o vacanță perfectă. Cappadocia, un fabulos muzeu în aer liber

Destinaţie pentru o vacanță perfectă. Cappadocia, un fabulos muzeu în aer liber
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Regiunea Cappadocia nu seamănă cu stațiunile luxoase cu care ne-a obișnuit Turcia, ci este o zonă pitorească, unde nu vei întâlni centre comerciale, metrouri și forfotă, ci sate, căruțe și grădini, precum și peisaje ce îți vor tăia răsuflarea, unice în Europa. Așadar, în Cappadocia te poţi bucura de plimbări prin natură și prin orașele subterane.

Cappadocia este o regiune spectaculoasă, făcându-te să te simți ca pe o altă planetă. Acest aspect se remarcă și în ceea ce privește cazarea. În Cappadocia poți experimenta o modalitate unică de a înnopta într-o peșteră. Hostelurile sau hotelurile cu prețuri reduse sunt ideale pentru cei cu un buget limitat. Hezen Cave Hotel, Koza Cave Hotel sau Sota Cappadocia sunt câteva dintre opțiunile de cazare.

Zbor cu balonul 

Nu poți face vacanța în Cappadocia fără o plimbare cu balonul cu aer cald, o experiență de neuitat, pe care o poți trăi doar dimineața, la răsărit, când sunt programate zborurile. Excursia cu balonul costă în jur de 120-130 de euro, însă, pentru că te afli în Turcia, poți negocia orice tarif, mai cu seamă că există posibilitatea de transport de la hotel către zona de decolare cu tariful inclus în preț.

Priveliștea pe care o vei admira este fabuloasă, inedită și îți va rămâne impregnată pe retină nuanța de soare abia răsărit, pe un fond de cer albastru aproape ireal.

Orașe subterane

Kaymakli și Derinkuyu sunt locuri pe care trebuie să le bifezi pe lista atracțiilor turistice. Peșteri săpate în piatră, dispuse pe mai multe etaje subterane și supraterane, ce spun povești despre cum locuiau și erau organizați oamenii din zonă.

Imagini cu răsărituri ireale, rupte din filme, stânci inedite, povești fabuloase despre civilizațiile anterioare și modul lor de viață te vor cuceri de la început și îți vor oferi ocazia să faci parte din istoria acestui tărâm aproape selenar.

Citit 3232 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Iunie 2022 09:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.