Locuri de vizitat în Germania

Locuri de vizitat în Germania
Ehrenbreitstein
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Dacă ar trebui să rezumăm oferta turistică a Germaniei, am putea spune ca regăsim câte puțin din toate. De la văile frumoase ale râurilor Rin și Mosel până la piscurile maiestuoase ale Alpilor Bavarezi, de pe țărmurile minunate ale lacului Konstanz și până pe coastele accidentate ale Mării Baltice și Mării Nordului, există ceva frumos sau interesant de văzut la fiecare pas.

Situată nu foarte departe de țara noastră, în Germania găsești aproape orice ai căuta - fie că este vorba de o vacanță plină de experiențe culturale incredibile sau de aventuri distractive în aer liber. Iată câteva sugestii care te vor ajuta să alegi din multitudinea de destinații.

Descoperă orașe și regiuni

Capitală a Germaniei, Berlinul, cu cei aproape patru milioane de locuitori ai săi, este unul dintre cele mai dinamice și vibrante orașe din Europa. Ai la îndemână aici nenumărate restaurante cu meniuri sofisticate sau tradiționale, magazine pentru cei îndrăgostiți de shopping, nenumărate posibilități de divertisment, excelente galerii de artă și muzee, care abia așteaptă să fie explorate. Nu ar trebui să lipsească din lista obiectivelor de vizitat Poarta Brandenburg, Insula Muzeu (Museumsinsel), Turnul Televiziunii, Domul din Berlin, Palatul Charlottenburg, cartierul Nikolai sau Grădina Botanică, o croazieră pe râul Spree. În timpul iernii, te poți bucura de Târgul de Crăciun din Piața Jandarmeriei (Gendarmenmarkt).

Încântătorul oraș Baden-Baden este considerat capitala balneară a Germaniei. Datorită climei sale blânde și izvoarelor termale, acest oraș fermecător din inima popularei regiuni turistice Pădurea Neagră a fost timp de secole o destinație pentru cei bogați și celebri, aflați în căutare de experiențe inedite.

Călătorie în istoria Germaniei

Koblenz, fosta reședință a electorilor de Trier, este situat la confluența a două dintre cele mai importante râuri din Europa: Mosel și Rin. Orașul străbate ambele lor maluri, ceea ce l-a făcut să devină, cu timpul, un important centru comercial și de apărare. Valoarea sa strategică poate fi văzută în rămășițele numeroaselor fortificații vechi construite aici: Castelul Ehrenbreitstein și Fortul Constantin, pe care le poți vizita. Nu poți rata o croazieră pe Rin, la bordul vasului cu aburi RMS Goethe, o vizită la Muzeul Armelor, sau o călătorie cu telecabina în partea cea mai înaltă a orașului. Cu o istorie care merge până în epoca romană, Baden-Baden te va captiva cu faimoasa grădină balneară a stațiunii, Kurgarten, considerată de multă vreme centrul vieții culturale din oraș. Poți vizita aici nenumărate galerii de artă și magazine mici, cu articole la modă, te poți relaxa în cafenele sau poți lua masa în restaurante cochete.

Citit 4941 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.