Proiectul "Perle medievale": Cetăţile Suceava, Hotin şi Soroca vor fi promovate printr-un proiect comun finanţat de UE

Proiectul "Perle medievale": Cetăţile Suceava, Hotin şi Soroca vor fi promovate printr-un proiect comun finanţat de UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cetăţile medievale Suceava, Hotin şi Soroca vor fi promovate, în perioada următoare, printr-un proiect comun finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun, România-Ucraina-Republica Moldova, promovat de Primăria Suceava.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că cele trei cetăţi ale lui Ştefan cel Mare vor fi promovate printr-un proiect comun, finanţat cu 110.000 de euro de Uniunea Europeană prin POC România-Ucraina-Republica Moldova, iar cofinanţarea asigurată de municipalitatea suceveană este de 18.000 de euro.

El a menţionat că prin proiectul "Perle medievale" vor fi stabilite proiecte comune cu autorităţile din ţările vecine pentru a promova împreună cu Cetatea de Scaun a Sucevei şi cetăţile Hotin (Ucraina) şi Soroca (Republica Moldova).

Ion Lungu a mai spus că prin acest proiect urmează să fie finanţată şi următoarea ediţie a Festivalului Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei, intenţia autorităţilor fiind de a achiziţiona costume şi recuzită.

El a mai declarat că Cetatea de Scaun a Sucevei, care este reabilitată în prezent printr-un alt proiect cu finanţare europeană, trebuie să devină principalul obiectiv turistic unde vor fi organizate acţiuni permanente.

Citit 3252 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2011 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.