Aproximativ 2.000 de turişti iranieni ar putea veni pe litoral şi în Delta Dunării

Aproximativ 2.000 de turişti iranieni ar putea veni pe litoral şi în Delta Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 1.500 - 2.000 de turişti iranieni ar putea veni în acest an pe litoralul românesc şi în Delta Dunării, hotelierii sperând ca numărul acestora să crească în anii următori, au anunţat reprezentanţii Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, care s-au întâlnit cu investitori din Iran.

Preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării şi al ANAT, Corina Martin, a declarat, marţi, după o întâlnire între o delegaţie a investitorilor iranieni în turism şi transport aerian cu autorităţile din Constanţa şi cu hotelieri din Mamaia, că turiştii din Iran solicită hoteluri de trei, patru şi cinci stele şi all-inclusive, susţinând că trebuie făcută o promovare foarte bună pentru a aduce pe litoralul românesc aceşti turişti.

"Dacă ne propunem să atragem piaţa iraniană, pentru început cu un număr mai redus de turişti, între 1.500 şi 2.000, ţintind undeva spre câteva mii de turişti în următorul an, trebuie să ne prezentăm cu oferte care să vină exact pe ceea ce cer turiştii iranieni. S-a vorbit de all-inclusive pe litoral, vrea să vă spun că există primul resort all-inclusive în nordul staţiunii Mamaia, sunt şi alte hoteluri care au mai exersat serviciul all-inclusive pentru alte pieţe, de exemplu pentru piaţa germană. S-a vorbit de hoteluri de cinci stele, dar practic interesul tour-operatorilor iranieni a fost foarte clar exprimat şi pentru hoteluri de trei şi patru stele atâta vreme cât raportul între ceea ce vor plăti aceşti turişti şi ceea ce vor primi este unul corect. Deci, ne punem problema să oferim servicii foarte sigure, foarte curate dacă vreţi, în sensul acurateţii lor, adică ceea ce promitem trebuie să oferim. Important este să asigurăm o promovare foarte bună a destinaţiei litoral şi Delta Dunării pe piaţa iraniană pentru că fără promovare o destinaţie nouă este foarte greu de vândut", a afirmat Corina Martin.

Ea a precizat că o problemă pentru sosirea iranienilor în România ar fi obţinerea vizei, operaţiunea fiind una care în prezent durează până la două săptămâni.

Corina Martin a mai afirmat că, în urma contractelor care vor fi încheiate între tour-operatori iranieni cu hotelieri de pe litoral, turiştii vor ateriza pe aeroportul din Tulcea şi de aici se vor îndrepta fie spre Delta Dunării, fie spre staţiunea Mamaia, în funcţie de ceea ce îşi doresc.

Citit 1674 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.