Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

Aproximativ 1.500 - 2.000 de turişti iranieni ar putea veni în acest an pe litoralul românesc şi în Delta Dunării, hotelierii sperând ca numărul acestora să crească în anii următori, au anunţat reprezentanţii Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, care s-au întâlnit cu investitori din Iran.

Preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării şi al ANAT, Corina Martin, a declarat, marţi, după o întâlnire între o delegaţie a investitorilor iranieni în turism şi transport aerian cu autorităţile din Constanţa şi cu hotelieri din Mamaia, că turiştii din Iran solicită hoteluri de trei, patru şi cinci stele şi all-inclusive, susţinând că trebuie făcută o promovare foarte bună pentru a aduce pe litoralul românesc aceşti turişti.
"Dacă ne propunem să atragem piaţa iraniană, pentru început cu un număr mai redus de turişti, între 1.500 şi 2.000, ţintind undeva spre câteva mii de turişti în următorul an, trebuie să ne prezentăm cu oferte care să vină exact pe ceea ce cer turiştii iranieni. S-a vorbit de all-inclusive pe litoral, vrea să vă spun că există primul resort all-inclusive în nordul staţiunii Mamaia, sunt şi alte hoteluri care au mai exersat serviciul all-inclusive pentru alte pieţe, de exemplu pentru piaţa germană. S-a vorbit de hoteluri de cinci stele, dar practic interesul tour-operatorilor iranieni a fost foarte clar exprimat şi pentru hoteluri de trei şi patru stele atâta vreme cât raportul între ceea ce vor plăti aceşti turişti şi ceea ce vor primi este unul corect. Deci, ne punem problema să oferim servicii foarte sigure, foarte curate dacă vreţi, în sensul acurateţii lor, adică ceea ce promitem trebuie să oferim. Important este să asigurăm o promovare foarte bună a destinaţiei litoral şi Delta Dunării pe piaţa iraniană pentru că fără promovare o destinaţie nouă este foarte greu de vândut", a afirmat Corina Martin.
Ea a precizat că o problemă pentru sosirea iranienilor în România ar fi obţinerea vizei, operaţiunea fiind una care în prezent durează până la două săptămâni.
Corina Martin a mai afirmat că, în urma contractelor care vor fi încheiate între tour-operatori iranieni cu hotelieri de pe litoral, turiştii vor ateriza pe aeroportul din Tulcea şi de aici se vor îndrepta fie spre Delta Dunării, fie spre staţiunea Mamaia, în funcţie de ceea ce îşi doresc.

Citit 1373 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

2 comentarii

 • postat de Florin Vineri, 02 Martie 2012 20:47 Link la comentariu
  0
  0

  Fonduri europene pentru centre nationale de informare turistica

  Un nou apel de proiecte, cu depunere continuă, pentru înfiinţarea centrelor naţionale de informare turistică se lansează în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 (Regio), începând cu data de 12 martie a.c.

  Se pot depune noi cereri de finanţare din fonduri europene pentru proiectele care vizează crearea şi dotarea centrelor naţionale de informare şi promovare turistică. Operaţiunea beneficiază de o alocarea financiară orientativă pentru perioada 2007-2013 de 20.000.000 euro şi se derulează în cadrul Axei 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului” a programului Regio, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

  Anunţul se adresează tuturor autorităţilor publice locale eligibile interesate, aşa cum sunt ele definite în Ghidul solicitantului. Cererile de finanţare şi dosarele aferente se depun la Organismul Intermediar pentru Turism, reprezentat de Direcţia Gestionare Fonduri Europene (sediul MDRT din Bd. Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti). Depunerea este continuă, cererea de proiecte fiind deschisă până la depăşirea cu 50% a alocării financiare pentru această operaţiune.

  Aplicanţii interesaţi pot consulta Ghidul solicitantului, în forma sa actualizată, precum şi formularele necesare, pe site-ul http://www.inforegio.ro, la secţiunea „Ghidurile solicitantului pentru axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, subsecţiunea „Domeniul major de interventie 5.3: Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, operaţiunea Crearea Centrelor Naţionale de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) şi dotarea acestora.

  Pentru prezentul apel de proiecte, valoarea cererii de finanţare poate de maxim 330.000 de lei, în cazul proiectelor de dotare a centrelor naţionale de informare şi promovare turistică, respectiv de maxim 630.000 de lei, pentru proiectele care urmăresc construcţia sau reabilitarea clădirilor care vor adăposti astfel de centre.

  Poate vor depune si autoritatile noastre vreun proiect...

  Raportează
 • postat de Mitica Marți, 21 Februarie 2012 11:26 Link la comentariu
  0
  0

  Suntem pregatiti!
  http://www.prodelta.ro

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.