TURISM/ Destinaţii spectaculoase, pline de istorie
Foto: Castelul Trakai din Lituania

TURISM/ Destinaţii spectaculoase, pline de istorie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pasionaţii de călătorii pot da o fugă până la Londra sau Roma pentru a-şi petrece vacanţa şi a parcurge file de istorie, dar pot vizita şi locuri care nu reprezintă chiar tipica destinaţie turistică plină de oameni. The Huffington Post, citat de AGERPRES, propune 15 astfel de locuri, de la oraşe cu încântătoare pieţe medievale la impresionante castele, care oferă o lecţie de istorie şi nu sunt sufocate de turişti.

Castelul Trakai din Lituania se ridică pe o insulă a lacului Galve. Lucrările de construcţie au început în secolul al XIV-lea, sub domnia lui Kestutis, şi au fost completate în 1409, în timpul domniei lui Vytautas cel Mare. Localitatea Trakai a fost unul dintre principalele centre ale Marelui Ducat al Lituaniei, iar castelul a avut o mare importanţă strategică.

Bath, încântător oraş din comitatul Somerset, regiunea South West England, este renumit pentru băile sale construite de romani pentru a se bucura de apele termale din regiune. Un sejur în Marea Britanie nu ar fi complet fără o vizită la Bath, potrivit site-ului visitbath.co.uk. Înscris în 1987 de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial, oraşul Bath deţine unele dintre cele mai frumoase tezaure de arhitectură din Europa, printre care Băile Romane şi superba construcţie Royal Crescent. Vizitatorii pot profita, de asemenea, de sursa de apă termală în interiorul complexului Thermae Bath Spa.

Bruges, oraş din Belgia, Capitală Culturală Europeană în 2002, este cunoscut pentru arhitectura sa gotică. Centrul istoric al oraşului, bine păstrat, a fost inclus de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial, în anul 2000. I se mai spune "Veneţia Nordului" - nume dat şi altor oraşe din nordul Europei, printre care Amsterdam şi Stockholm - datorită numeroaselor sale canale. "Quai du Rosaire" (Rozenhoedkaai) oferă un spectacol unic. Numele acestui chei vine de la faptul că, în Evul Mediu, aici se vindeau rozarii, potrivit site-ului visiterbruges.com.

Pingyao, construit în secolul al XIV-lea, este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat pentru a învăţa mai multe despre istoria Chinei antice. Centrul său vechi istoric a fost înscris de UNESCO, în 1997, pe lista Patrimoniului Mondial. Ilustrează evoluţia stilurilor în materie de arhitectură şi urbanism în China imperială de-a lungul a cinci secole, potrivit site-ului unesco.org. Impunătoarele construcţii legate de activitatea bancară sunt deosebit de interesante şi amintesc că Pingyao a fost cel mai mare centru bancar din întreaga Chină în secolul al XIX-lea şi la începutul secolului al XX-lea.

Bernkastel-Kues, oraş din landul german Renania-Palatinat, este situat pe cursul râului Mosela. Este locul de naştere al învăţatului german Nicolaus Cusanus (1401-1464), numele latinizat al lui Nikolaus von Kues (Cusa), filosof, teolog, astronom, matematician. Bernkastel a primit 'statutul de oraş' în anul 1291, iar magnifica sa piaţă medievală există şi astăzi. Centrul medieval găzduieşte Târgul de Crăciun.

York este un oraş fortificat din regiunea Yorkshire and the Humber. Legenda spune că York mirosea destul de urât în Evul Mediu. Astăzi, oraşul este gata să-şi primească vizitatorii în magnifica sa catedrală gotică York Minster. Considerată cea mai frumoasă catedrală din Anglia, York Minster este celebră pentru vitraliile sale.

Noyers-sur-Serein, localitate situată în departamentul francez Yonne, în regiunea Bourgogne, are foarte frumoase clădiri istorice şi pieţe pitoreşti — "Place du Marché-au-Blé", "Place de la Petite-Etape-aux-Vins", "Place du Grenier-a-Sel". Cetatea medievală a devenit unul dintre locurile favorite ale cinematografiei şi televiziunii, aici fiind turnate numeroase filme, potrivit site-ului france2.fr.

Braşov, unul dintre locurile medievale din Transilvania cel mai bine păstrate, este cunoscut pentru un lucru: Castelul lui Dracula, potrivit The Huffington Post.

Sighişoara este oraşul natal al Contelui Dracula. Locul se dovedeşte a fi, de asemenea, destul de frumos, scrie The Huffington Post.

Edinburgh păstrează case din secolele al XVI-lea şi al XVII-lea şi mici străzi sinuoase. A fost înscris de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial, în 1995. Capitală a Scoţiei din secolul al XV-lea, Edinburgh oferă imaginea dublă a unui centru vechi dominat de o fortăreaţă medievală şi a unui oraş nou neoclasic care, începând din secolul al XVIII-lea, a exercitat o profundă influenţă asupra urbanismului european, potrivit site-ului unesco.org. Este celebru pentru Festivalul de la Edinburgh. Este locul în care s-au născut personalităţi ca Alexander Graham Bell şi scriitorul Arthur Conan Doyle, care l-a creat pe Sherlock Holmes.

Barga, "locul cel mai scoţian din Italia", organizează în fiecare an un festival culinar Fish&Chips. Este primul centru medieval istoric din regiunea Toscana care a fost conectat la internet prin codurile de bare 2D şi telefoanele celulare. Toate restaurantele şi barurile din Barga Vecchia, toate bisericile, toate pieţele, toate statuile şi orice loc de interes pentru vizitatori au primit cod QR, care poate fi citit de noile telefoane inteligente.

Citit 2457 ori Ultima modificare Marți, 26 Mai 2015 14:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.