POD pietonal la înălţimea zgârie-norilor

POD pietonal la înălţimea zgârie-norilor

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

În Copenhaga (Danemarca) se va construi un podul pietonal la înălţimea zgârie-norilor, potrivit descopera.ro. Podul, de 65 de metri, se va întinde deasupra apei între doi zgârie-nori. Podul este conceput pentru a face clădirile mai accesibile publicului şi pentru a crea o cale de comunicare rapidă între turnuri.

Proiectate de arhitectul american Steven Holl, turnurile unite de pod au fost selectate într-o competiţie în 2008. Proiectul a fost, însă, amânat din cauza dificultăţilor economice.

Construcţia va începe în 2016, au anunţat arhitecţii săptămâna trecută. În proiect, din cauza neatenţiei, a fost omisă pista pentru biciclişti, însă potrivit unui reprezentant de presă de la Steven Holl Architects, "se caută soluţii alternative pentru biciclişti".

Podul va trebui să fie foarte înalt pentru a nu deveni o piedică navelor de croazieră care vor trece printre clădirile din portul Copenhaga.

Modul de a ajunge la pasarelă nu este cel mai comod pentru pietoni, dar priveliştea grandioasă pe care o va oferi este garantată.

Citit 2158 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 02:17

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.