Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Tokyo Sky Tree este cel mai înalt turn din lume. Gigantica structură are înălţimea de 643 de metri, fiind cel mai înalt turn din lume, dar nu şi cea mai înaltă contrucţie de pe mapamond. Acest titlu îi aparţine colosalului zgârie-nori Burj Khalifa din Dubai, definitivat în anul 2010, care atinge înălţimea de 830 metri. Până în acest moment, recordul celui mai înalt turn din lume era deţinut de Canton Tower, din provincia chineză Guandong, edificiu care atinge înălţimea de 600 metri.

Turnul din Tokyo are o secţiune triangulară la bază, ulterior designul său fiind unul tubular. Principalul său scop este acela de emiţător TV şi audio. Pe lângă acest aspect practic, constructorii săi cred că turnul va deveni în scurt timp o importantă atracţie turistică a capitalei nipone.

Turnul este prevăzut cu două puncte de observaţie, unul situat la înălţimea de 350 metri, iar celălalt la 450 metri. Biletele de vizitare vor costa 26 $, respectiv, 39$. Puntea superioară este prevăzută cu o "podea" circulară de sticlă, prin intermediul căreia turiştii pot admira oraşul. Podeaua circulară de sticlă înconjoară turnul, oferind turiştilor un tur complet de 360 grade. Constructorul turnului, concernul Nikken Sekkei, a prevăzut o serie de mijloace anticutremur, precum un sistem de control al vibraţiilor şi un ax central construit din beton armat ranforsat. Turnul este garantat să reziste la seism de 8 grade pe scala Richter.

Sursa: descopera.ro

Citit 5127 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 01:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.