Copenhaga/ Strøget, una din cele mai faimoase străzi de shopping

Copenhaga/ Strøget, una din cele mai faimoase străzi de shopping
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Copenhaga este cel mai mare oraş din ţările scandinave şi totuşi păstrează un aer provincial, foarte apreciat de turişti. Casele cu frontoane, străzile înguste şi orizontul dominat de turlele bisericilor - toate acestea sunt elemente ce caracterizează capitala Danemarcei.

Copenhaga este de asemenea cea mai înverzită capitală europeană - cea mai mare parte a centrului este ocupată de zone pietonale, iar numărul bicicletelor este deseori mai mare decât cel al maşinilor. Spaţiile verzi - printre care faimosul parc Tivoli - predomină în Copenhaga.

Locuitorii din Copenhaga au toate motivele să se mândrească cu oraşul lor, captivant şi bine întreţinut şi sunt dornici să împartă aceste frumuseţi cu turiştii străini. În special pe timpul verii, Copengaha este o destinaţie ce oferă ocazii de divertisment şi destindere non-stop, de la plimbări în grădinile Tivoli, festivalurile estivale din fiecare an şi berării, la palate baroce şi muzee mustind de artă şi cultură.

Un alt motiv pentru care turiştii aleg vacanţele în acest oraş este shopping-ul. Capitala este faimoasă în întreagă lume datorită articolelor de uz casnic, în special porţelanurile Bing & Grøndahl şi Den Kongelige Porcelainsfabrik, dar şi argintăriile marca Georg Jensen.

Puţin peste un kilometru de magazine, într-un spaţiu pietonal

Strøget este una dintre cele mai lungi zone exclusiv pietonale din Europa unde shopping-ul este la el acasă, aici găsindu-se o varietate mare de magazine; de la magazine cu produse extrem de acceptabile că preţ până la cele mai exclusiviste şi scumpe branduri internaţionale. Stroget are o lungime de 1.1 kilometri şi se întinde de la Piaţa Primăriei (Radhuspladsen) până la Kongens Nytorv. Stroget este o denumire ce datează din anii 80 şi de fapt cuprinde străzile Frederiksberggade, Nygade, Vimmelskaftet and Ostergade, dar şi pieţele Nytorv, Gammeltorv şi Amagertorv. La început zona se numea Routen şi abia din 1962 şi anii următori, a devenit o zonă exclusiv pietonală.

Strøget este în special cunoscută pentru shopping. Mărci foarte importante din întreagă lume cum ar fi Prada, Max Mara, Louis Vuitton, Cerutti, Mulberry, Channel, Karen Millen, Hermes sau Boss au reprezentaţe aici. Cei cu bugete ceva mai omeneşti se pot îndrepta spre Piaţa Primăriei unde se găsesc şi magazine că Vero Moda, Bik Bok, Only, Vila şi Bianco. Deşi Strøget este recunoscută că zona de shopping cea mai importantă din Copenhaga, tot aici puteţi găsi şi o serie de alte atracţii turistice. Dacă vă puteţi opri o clipă din frenezia cumpărăturilor, veţi avea ocazia să admiraţi obiective importante cum ar fi Helligandskirken sau Vor Frue Kirke (Biserica Maicii Domnului), locul unde Prinţul Moştenitor Frederik şi Prinţesa Maria şi-au unit destinele. Tot în Stroget se găseşte şi Fântâna Stork sau Biserica Nikolaj. Din Piaţa Amagertorv, peste canal, se poate vedea Palatul Christiansborg, sediul Parlamentului şi desigur nu trebuie uitată nici clădirea Primăriei cu al său turn foarte impunător sau Teatrul Regal Danez din Piaţa Nytorv.

Stroget abundă de artişti stradali în special în Piaţa Amagertorv, unde puteţi vedea foarte des acrobaţi, magicieni sau muzicanţi. În capătul zonei, în apropierea Primăriei ar trebui să vă feriţi spre a nu fiţi înşelaţi de practicanţii de alba-neagră sau de alte jocuri de noroc care nu vor ezita să trişeze pentru a vă goli buzunarele.

sursa: traveleuropa.ro

foto: pinterest.com        

Citit 3169 ori Ultima modificare Vineri, 19 August 2016 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.