Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

Au mai rămas doar câteva zile până la Paşte, iar pregătirile sunt în toi. Anul acesta, vacanţa de Paşte coincide cu Ziua Internaţională a Muncii. Conform unui sondaj, 7 din 10 gălăţeni vor rămâne acasă, să petreacă sărbătorile în familie, vizitându-şi rudele şi petrecându-şi timpul liber la grătare. Se pare că, şi în acest an, vor fi luate cu asalt Pădurea Gârboavele şi lacul Brateş. Pentru cei care, totuşi, s-au hotărât să plece, Delta Dunării este destinaţia cea mai căutată. Recunoscută pentru modul în care îşi conservă tradiţiile şi pentru ritualurile diferite pe care localnicii le au de sărbători, vacanţa în Deltă pare să câştige din ce în ce mai mult teren.

Ca de fiecare 1 Mai, unii gălăţeni nu renunţă nici la ideea de a pleca la mare. "Vom avea o sărbătoare dublă, luăm cozonacul şi ouăle pe plajă", ne-a spus Andreia Hâncu. Cei mai mulţi şi-au ales din timp destinaţia, alţii şi-au făcut deja rezervările, iar staţiunile alese diferă în funcţie de preferinţe. Dacă tinerii amatori de nopţi albe preferă staţiuni precum Vama Veche, Mamaia sau Costineşti, care le oferă distracţii, lejeritate şi libertate, familiile aleg o atmosferă mai liniştită, la Eforie Nord şi Eforie Sud. Pentru cei care prind câteva zile de concediu şi doresc un sejur la sanatoriu balnear, staţiuni precum Techirghiol şi Mangalia pun la dispoziţie saloane spa, băi şi diverse tratamente, la preţuri accesibile.

Un interes deosebit se observă pentru regiuni ca Maramureş, zonă apreciată pentru tradiţie, sau destinaţii clasice precum Valea Prahovei sau Băile Felix, staţiune îndrăgită pentru diversitatea pe care o pune la dispoziţie: aquapark, saune, fântâni de gheaţă, sală de fitness.

În timp ce unii sunt nerăbdători să plece în vacanţe, alţii abia aşteaptă să se întoarcă acasă de sărbători, asta declară diaspora gălăţeană. "Pentru noi, cei plecaţi, această sărbătoare e un prilej de a ne întoarce la cei dragi nouă", ne-a spus Mădălina Cozariz.         

Citit 2236 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iunie 2016 12:32

1 comentariu

  • postat de salariat sarac Vineri, 29 Aprilie 2016 17:33 89.137.227.*** Link la comentariu
    0
    0

    E saracie mare. Sunt salariat dar nu imi permit sa plec din Galati. Nu mi-a mai ramas nici un ban dupa ce am platit facturile , mancarea si cele necesare traiului. Sunt condamnat sa stau in casa sau sa ma plimb la pas prin comuna Galati. Nu imi permit sa plec in statiune. Pe vremea lui Ceausescu (adevarat patriot dar si vina lui ca a omorat oameni) , imi permiteam sa plec in fiecare concediu si la munte si la mare.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.