IATĂ care sunt DESTINAȚIILE din Spania preferate de internauți
Foto: În foto, Sevilla

IATĂ care sunt DESTINAȚIILE din Spania preferate de internauți
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Barcelona

Sagrada Familia, cea mai importantă creaţie a arhitectului Antoni Gaudí, Parcul Güell şi Casa Milá, numită popular La Pedrera, realizate tot de acesta, se numără printre cele şapte "Opere de Antoni Gaudí" înscrise de UNESCO pe Lista Patrimoniului Mondial între 1984 şi 2005. Cele şapte construcţii dovedesc excepţionala contribuţie a creaţiei lui Gaudí la evoluţia arhitecturii şi tehnicii contrucţiilor la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea. Tot la Barcelona se află ansamblul în stil gotic Mănăstirea Pedralbes, una dintre bijuteriile care atrag în fiecare an mii de turişti. Nu degeaba oraşul a fost plasat pe locul 11 pe plan mondial, locul 6 din Europa şi primul din Spania.

La Oliva, Fuerteventura

Situat în nordul insulei Fuerteventura (arhipelagul Canare), La Oliva ocupă poziţia a 14-a în Europa şi a 2-a din Spania. Întinse plaje cu nisip fin şi ecosisteme de mare valoare sunt câteva dintre principalele atracţii ale acestei enclave turistice. În acest municipiu se află două parcuri naturale, Parcul Natural Corralejo, cu dunele sale, şi Parcul Natural Islote de Lobos.

Madrid

Capitala spaniolă ocupă locul 17 între destinaţiile europene preferate şi al treilea din Spania. De la Palatul Regal la Plaza Mayor, trecând prin Puerta del Sol, unde se află "kilometrul zero", Gran Vía, una dintre principalele artere madrilene, sau Puerta de Alcalá, turiştii se pot bucura de clasic şi modern, de o cazare bună şi o gastronomie la înălţimea marilor capitale europene.

Adeje şi Maspalomas, Insulele Canare 

Alte două destinaţii din Insulele Canare ocupă locuri importante la nivel naţional. Adeje, de pe insula Tenerife, se situează pe poziţia a patra, iar Maspalomas, din Gran Canaria, ocupă locul al şaselea. Adeje oferă peisaje naturale pline de contraste şi o rafinată gastronomie. La rândul său, Maspalomas se remarcă prin celebra sa plajă şi dunele sale care atrag anual mii de turişti din diverse ţări.

Sevilla şi Granada 

La această ediţie, comunitatea autonomă Andalucía are două oraşe în top 10. Sevilla, cu impresionante construcţii precum Catedrala, inclusă de UNESCO pe lista Patrimoniului Mondial, construită pe locul unei moschei, turnul La Giralda, fost minaret, turnul La Torre del Oro sau Plaza de Espana, i-a convins pe turişti să o considere al cincilea oraş din Spania. Oraşul apare şi în opere celebre, precum "Carmen" de Georges Bizet şi "Bărbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini. Granada, situată pe locul al zecelea, are monumente şi locuri emblematice precum La Alhambra şi El Generalife, înscrise de UNESCO pe Lista Patrimoniului Mondial, cartierul Sacromonte sau Catedrala. Oraşul păstrează între zidurile sale o mare parte din istoria Spaniei. Cântecul "Granada" al mexicanului Agustín Lara, interpretat de Plácido Domingo încă din copilărie, i-a adus tenorului spaniol, printre apropiaţi, numele "El Granado".

Calviá, Insulele Baleare 

Cei peste 50 de kilometri de litoral - cu ţărmuri abrupte, golfuri, plaje - din Calviá i-au convins pe utilizatorii TripAdvisor să-l poziţioneze pe locul al şaptelea. Acest municipiu din nord-vestul insulei Mallorca, aflat la poalele lanţului muntos Tramuntana şi pe malul Mării Mediterane, oferă numeroase oportunităţi de petrecere a timpului în aer liber şi o rafinată gastronomie. În 2011, peisajul cultural al zonei Serra de Tramuntana a fost declarat de UNESCO Patrimoniu al Umanităţii.

Benidorm şi Llanes

Municipiul Benidorm, din provincia Alicante, primeşte an de an tot mai mulţi vizitatori. Plajele sale şi o bogată ofertă hotelieră şi de servicii i-au atras poziţia a opta pe lista preferinţelor. La rândul său, municipiul Llanes ocupă poziţia a noua. Frumuseţea localităţii, ansamblul său istorico-artistic şi mediul său natural i-au cucerit pe turişti. Sursa: agerpres.ro

Citit 2097 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iunie 2016 12:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.