Cele mai bune PIEȚE GOURMET din Europa
Foto: Sursa foto: gustarte.ro

Cele mai bune PIEȚE GOURMET din Europa
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

De la Rotterdam sau Copenhaga la Roma, Florenţa ori Valencia, trendul pieţelor gourmet a cuprins toată Europa. Dacă drumurile te aduc prin aceste oraşe e un "must" să iei masa în astfel de locuri, ne recomandă gustarte.ro.

Piaţa Torvehallerne din Copenhaga

În fiecare zi, la Torvehallerne, se formează o coadă lungă în faţă la Hija de Sanchez, dintr-un singur motiv: fabulosul tacos cu limbă de vită, caramelizată, coriandru, ceapă şi sos jalapeño, preparat de nimeni altul decât fostul chef Rosio Sanchez, de la Noma. În doar câteva luni de la apariţie, mica sa taqueria a devenit cel mai aglomerat loc din cea mai cunoscută piaţă din Copenhaga.

La Rosio, vin să gătească şi colegi faimoşi de-ai lui, iar când se întâmplă asta, practic toată piaţa stă la coadă.

Dacă însă vrei să încercă bucătăria locala daneză, atunci mergi şi ia masa la Hallernes Smørrebrød. Aici găseşti "open sandwich" cu pâine de secară dată prin unt, cu diverse toppinguri. Lumea spune că cel mai bun este sandvişul cu peşte prăjit, capere, lămâie şi sos remoulade.

Pentru un after-lunch espresso sau o cafea la filtru, la câţiva metri te aşteaptă The Coffee Collective, de unde poţi cumpăra pentru acasă cafea de cea mai înaltă calitate.

La Torvehallerne, gurmanzii - turişti sau cei ai zonei - vin pentru cele 60 de pravălii de unde se poate cumpăra carne direct de la fermieri, ciocolată din insula Bornholm sau zmeură organică. Dar tot aici poţi lua cel mai bun breakfast sau quick lunch din viaţa ta, ceea ce confirmă trendul pieţelor gourmet, în ascensiune, în Europa.

Mercato Centrale din Florenţa şi  Mercato di Testaccio din Roma

Italia, de la Florenţa şi până la Roma, devine şi ea în sfârşit competitivă pe această nişă. Un exemplu este ambiţiosul proiect Mercato Centrale din Florenţa, unde îţi poţi răsfăţa papilele gustative cu pastele tagliolini ale lui Lorenzo Savini, servite cu trufe, sau farfuriile vegane ale Marcellei Bianchi.

La  rândul ei, Roma vine cu ceva surprize, la Mercato di Testaccio, faimosul district unde chef Cristina Bowerman a deschis Romeo, o cabină prevăzută cu o bucătărie de unde poţi cumpăra pâine, pizza, îngheţată, mezeluri şi nişte excelente soiuri de brânză. Însă tot aici te poţi delecta şi cu sandvişuri marca Bowerman şi cupe cu delicatese precum cod marinat în sare, tortellini în bulion sau chiftele în sos de roşii.

Mercado da Ribeira din Lisabona

Multe dintre numele mari ale bucătăriei portugheze şi-au deschis afaceri în Mercado da Ribeira. Astăzi, în acest complex istoric, proaspăt renovat, poţi cumpăra peşte, poţi bea tradiţionala ginjinha sau poţi comanda un platou de la unul dintre standurile conduse de Marlene Vieira, Henrique Sá Pessoa sau Alexandre Silvaapoi, pentru ca în final să te relaxezi la o masă comună, împreună cu alţi turişti sau localnici, chiar în centrul curţii interioare. CLICK AICI pentru a AFLA care PIEȚE GOURMET din Europa mai sunt considerate dintre cele mai bune

Citit 2873 ori Ultima modificare Vineri, 30 Decembrie 2016 11:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.