Elveția. Cinci locuri de vizitat în Geneva

Elveția. Cinci locuri de vizitat în Geneva
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cunoscut drept "cea mai mică metropolă" şi "oraşul păcii", Geneva este al doilea oraş ca mărime din Elveţia. Aflată pe malul vestic al lacului Leman, care este cunoscut şi sub numele de lacul Geneva, această metropolă se mândreşte cu o mulţime de parcuri şi clădiri istorice elegante, care îţi vor atrage privirea. Deşi nu este foarte mare, comparativ cu restul metropolelor europene, Geneva te va surprinde cu o mulţime de locuri minunate.

Jet d'Eau

Cea mai faimoasă privelişte din Geneva este cea cu iconica fântână Jet d’Eau, de pe lacul Leman. Fântâna neobişnuită se află lângă portul din Geneva şi este, de fapt, un uriaş jet de apă ce ţâşneşte din lac şi atinge o înălţime de 145 de metri. O pompă foarte puternică înalţă aproximativ 500 de litri de apă pe secundă. De-a lungul timpului, Jet d’Eau a devenit simbolul Genevei, precum şi cea mai populară atracţie turistică. Locul perfect de unde să admiri această privelişte este Bains des Pâquis, unde, în sezonul cald, poţi înota sau poţi savura o cafea pe faleza lacului.

Catedrala Sf. Petru

Datând din 1150, Catedrala Sf. Petru, o biserică romanică, se ridică semeaţă pe cel mai înalt loc din centrul medieval al Genevei. În timpul reformei protestante, în timpul căreia Geneva a avut un rol foarte important, numele bisericii a fost schimbat în Templul Sf. Petru, fiind transformată în biserică protestantă. John Calvin a susţinut slujbe în acest lăcaş de cult, la mijlocul secolului al XVI-lea, iar adepţii săi au îndepărtat altarele, picturile şi statuile cu care era decorată biserica, lăsând doar vitraliile originale.

Palais des Nations

Palatul Naţiunilor sau Palais des Nations este, de fapt, un complex de clădiri din marmură, ce formează sediul Naţiunilor Unite. Dacă vrei să afli mai multe despre modul în care funcţionează această instituţie, poți face turul oficial, care îţi va prezenta şi Sala de Consiliu, ce poate primi peste 2.000 de persoane. Din holul acestei săli poţi admira una dintre cele mai frumoase privelişti peste Alpi.

CERN

Unul dintre cele mai faimoase locuri din Geneva este dedicat ştiinţei. CERN sau Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară operează cel mai mare laborator din lume pentru cercetarea particulelor elementare. Deşi poate pare de necrezut, acest laborator uriaş de fizică este deschis publicului. Chiar dacă nu poţi vedea Marele Accelerator de Hadroni, care este închis publicului când este operaţional, poţi vedea alte acceleratoare la fel de fascinante şi poţi afla mai multe despre munca fizicienilor.

Quai du Mont-Blanc

De-a lungul falezei nordice a lacului, Quai du Mont-Blanc se extinde la nord-est de podul cu acelaşi nume, oferind panorame minunate cu Mont-Blanc. După ce, la intrarea Hotelului Beau Rivage, Împărăteasa Elisabeta a Austriei a fost asasinată de un anarhist italian, în 1898, aici a fost ridicat un uriaş monument în onorarea conducătoarei. Lângă Quai du Mont-Blanc se află şi Monumentul Brunswick, un mausoleu realizat după modelul mormintelor Scaligeri din Verona, pentru ducele Karl al II-lea de Brunswick, care a lăsat moştenire Genevei întreaga sa avere.

Place du Bourg-de-Four

În inima centrului medieval, nu departe de Catedrala Sf. Petru, vei găsi popularul Place du Bourg-de-Four. Una dintre cele mai vechi pieţe din Geneva şi cu siguranţă cea mai fermecătoare, Place du Bourg-de-Four a fost amenajată peste un fost forum roman, găzduind cea mai mare piaţă din oraş încă din secolul al IX-lea.

Sursa: www.ghiduri-turistice.info        

Citit 12149 ori Ultima modificare Duminică, 30 Aprilie 2017 11:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.