Stațiuni de schi din Rusia, pentru experienţe de neuitat

Stațiuni de schi din Rusia, pentru experienţe de neuitat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Îţi doreşti o vacanţa de iarnă cât mai reuşită, însă nu te-ai decis unde să mergi? Îţi propunem câteva staţiuni de schi din Rusia, care o să te facă să te îndrăgosteşti de această ţară. O să ai parte de distracţie, zăpadă şi o mulţime de facilităţi dintre care să alegi.

Rosa Khutor

Rosa Khutor este una dintre cele mai apreciate staţiuni de schi din Rusia. Cei care aleg să-şi facă vacanţa de iarnă aici au la dispoziţie 77 km de pârtii. Indiferent că e vorba despre pârtii pentru începători sau pentru experţi, Rosa Khutor le are pe toate. De asemenea, pentru cei care sunt în căutare de senzaţii tari, Rosa Khutor oferă şi heli-schi. Staţiunea se găseşte în oraşul Krasnaya Polyana, iar în ultimii ani a fost vizitată de tot mai mulţi turişti. Nici nu este de mirare, având în vedere că dezvoltatorii au construit aici tot mai multe hoteluri, centre spa, restaurante şi nu numai.

Aflată la înălţimea de 2.320 metri, staţiunea este deschisă în intervalul lunilor decembrie - aprilie, pârtiile fiind accesibile, în general, între orele 8:45 - 15:45. Desigur, orele pot să varieze în funcţie de starea vremii.

În ceea ce priveşte preţurile pentru ski pass, acestea sunt de aproximativ 22 de euro/zi pentru adulţi şi 18 euro/zi pentru copii. Desigur, există şi diferite oferte, în funcţie de perioada de şedere sau pentru grupuri.

Gazprom Mountain Resort

Aflată tot în oraşul Krasnaya Polyana, staţiunea Gazprom Mountain Resort este una dintre cele mai exclusiviste din Rusia. Motivul? Este preferata preşedintelui rus, Vladimir Putin. Dacă vrei însă să-ţi faci vacanţa de iarnă, aici o să ai parte de o mulţime de facilităţi, printre care 20,3 km de pârtii (pentru toate nivele de dificultate) şi 15 schi-lifturi.

Această staţiune de schi din Rusia este situată la o altitudine de 1.800 de metri, iar preţurile pentru schi pass sunt aproximativ 32 de euro/zi pentru adulţi şi 23 de euro/zi pentru copii.

Gazprom Mountain Resort este deschis în perioada decembrie - aprilie, pârtiile fiind accesibile între orele 9:00 - 16:30.

Solnechnaya Dolina

Eşti amator de snowboarding? Atunci, pentru vacanţa de iarnă, trebuie să-ţi îndrepţi atenţia către Solnechnaya Dolina. Staţiunea se află în satul Syrostan, iar aici se găseşte cel mai mare park de snowboarding din Rusia. Sună tentant, nu?

În total, la dispoziţia turiştilor sunt 7 km de pârtii, însă există şi zone special amenajate pentru schi extrem, care se întind pe distanţe mult mai lungi. Deşi pare o staţiune dedicată profesioniştilor în materie de sporturi de iarnă, lucrurile nu stau chiar aşa. Solnechnaya Dolina are şi o şcoală de schi, perfectă pentru cei care sunt la început de... pârtie.

Staţiunea este deschisă aproape permanent, existând excepţii în cazul în care vremea este nefavorabilă. Preţul pentru schi pass este de 22 de euro/zi pentru adulţi şi 15 euro/zi pentru copii.

Gorky Gorod

Aflat în oraşul Krasnaya Polyana, lângă Soci, Gorky Gorod este o staţiune de schi pe care merită să o vizitezi dacă eşti pasionat de sporturile de iarnă. Este situată la o altitudine de 2.300 de metri şi are 30 de km de pârtii. Desigur, pentru toate categoriile de dificultate.

Turiştii au la dispoziţie 11 schi-lifturi, iar preţurile pentru pass-uri sunt 22 de euro/zi adult, 12 euro/zi tineri şi 9 euro/zi copii.

Gorky Gorod este deschisă în perioada decembrie - mai, iar pârtiile sunt accesibile în intervalul orar 9:00 - 16:00.

Sursa: www.ghiduri-turistice.info

Citit 6471 ori Ultima modificare Marți, 07 Noiembrie 2017 20:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.