Apostolii întârziaţi ai bătăii conjugale

Apostolii întârziaţi ai bătăii conjugale

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* Violenţă. "Femeia nebătută e precum calul nestrunit"/ - „Loveşte-ţi nevasta chiar dacă, aparent, nu ai motiv. Ştie ea mai bine de ce o baţi”/ – „Femeia nebătută e ca moara neferecată”… Într-o ţară în care „Bătaia e ruptă din rai”, există un adevărat folclor pe tema violenţei conjugale. Care, adesea, e tratată ca o mică neînţelegere de familie, chiar dacă se lasă cu loviri, violenţe şi chiar urmări mai grave. Desigur, ţine de educaţie, de tradiţie, dar ce te faci când cei care ar trebui să ia măsuri contra bătăuşului cer să nu fie deranjaţi pentru o palmă în miez de noapte. A făcut turul televiziunilor declaraţia scandaloasă a şefului Poliţiei Bacău: „Dacă la ora 12,30, se ceartă soţul cu soţia şi îi dă o palmă şi pe urmă se liniştesc apele: «Domnule, vino că mi-a dat o palmă!»... Înseamnă că trebuie să vină un poliţist? Nu poate să facă nimic, doar atât, să se ducă să constate ce putea să constate şi a doua zi dimineaţă!”, a spus Vasile Oprișan, șeful IPJ Bacău, într-o emisiune locală. Desigur, nu contează dacă soţul violent simte că palma n-a fost suficient de „lămuritoare” şi aduce ca argument pumnii, toporul sau cuţitul. Poliţistul poate să constate şi a doua zi schilodirea sau decesul femeii.

Citit 720 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2019 17:35

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro