Nepotul Regelui Mihai, cu floare de mac la rever

Nepotul Regelui Mihai, cu floare de mac la rever

Facebook
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* Când regina Marii Britanii lăcrimează. O ploaie de maci s-a abătut asupra Marii Britanii, am aflat la ceas de seară, de la ştirile Kanal D. N-a fost vreun fenomen meteo neobişnuit, ci 750.00 de maci, aruncaţi dintr-un avion, în cadrul ceremoniilor dedicate ”Remembrance Day” - comemorarea eroilor militari, căzuţi pe câmpurile de bătălie. Cunoscută ca o femeie puternică, Regina Elisabeta a II-a a lăcrimat în public, un moment rar, surprins de fotoreporteri din toată lumea. La pieptul reginei am văzut nu o broşă de neam prost, ci un bucheţel de flori de mac. Aşa cum am descoperit şi la reverul lui Nicolae al României: „Macii ne amintesc de vieţile pierdute în timpul Războaielor Mondiale, dar mai ales în Primul Război Mondial şi marchează finalul acestuia sau Ziua Armistiţiului: 11 noiembrie 1918. Macii sunt folosiţi la ceremoniile de comemorare a victimelor Războaielor Mondiale, în special în Regatul Unit, dar și în Canada, Australia şi Noua Zeelandă, încă din anii ’20. Tradiţia a fost inspirată de poemul “In Flanders Fields” - „În câmpurile Flandrei”, scris de medicul locotenent colonel John McCrae, care a luat parte la a doua bătălie de la Ypres, din Flandra, şi a găsit speranţa în florile de mac răsărite pe câmpul de luptă”, a mărturisit Nicolae, într-o postare pe Facebook.

Citit 1432 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2019 10:00

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro