Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
2 comentarii

* Tragic şi adevărat. „La Siret, la Nămoloasa/ Undi s-o-necat mireasa”, a cântat, cu toate puterile celor zece ani, elevul Sabin Afilipoaei, din Fălticeni, pe scena „Românii au talent”. Ştiam de la bunica despre cumplita întâmplare a alaiului de nuntă care, încercând să treacă Siretul pe un pod de gheaţă, s-a înecat, însă nu auzisem balada. Am uitat să mai respir şi, cu toate că mi-aş fi dorit să opresc sonorul, am ascultat: „Nunta pi gheaţă trecea/ Mireasa aşa striga:/ Nu mâna, naşule, caii/ Uiti gheaţa cum sî taie/ Nănaşu’ n-o ascultat/ Şi el caii o mânat/ Toată nunta s-o-necat/ Numai mirele-o scăpat,/ Pe-un cal negru încălecat…”.
„Dacă asta te-a mişcat pe tine, tot respectul pentru alegerea ta. Dar dacă te mişcă şi alte lucruri, să nu eziţi să alegi, indiferent dacă un profesor sau o rudă mai în vârstă îţi spun că n-ar fi bine”, a fost sfatul lui Andi Moisescu.
Juriul a judecat mai cu seamă alegerea muzicală, nepotrivită pentru cei zece ani ai băiatului şi pentru concursul Pro TV, însă vocea lui Sabin şi forţa necesară interpretării unei balade ar fi meritat cu prisosinţă mai multă apreciere. Mi-au picat, însă, al naibii de prost parodiile baladei, improvizate şi lălăite de Florin Călinescu, între numerele „Românii au talent”. Ştiam că odată cu vârsta vine şi înţelepciunea…

Citit 2396 ori Ultima modificare Duminică, 22 Martie 2020 19:06

2 comentarii

 • postat de MIHAIL Luni, 23 Martie 2020 16:33 5.13.213.*** Link la comentariu
  0
  3

  @MARIUCA;aveti perfecta dreptate,de mult m-am convins ca bruma de cultura,bun simt si educatie a unor jurati(exceptie ,in multe cazuri, Andi Moisescu!) nu este decat la nivelul omului mediocru si simplu de pe strada!!!Arogant si de multe ori foarte tupeist si obraznic,Mihai Petre,fost cioregraf,spune el ,si analist politic(???!!!) cauta sa impresioneze prin duritate,Calinescu ,actoras fara roluri memorabile,mistocar bulevardier si de o ironie de cele mai multe ori insolenta,mananca si el o bucata de paine ,crezand insa ca este si foarte spiritual in marlania lui cum a fost si in cazul evocat in acest articol....SA NU ai habar ca dureroasa balada a fost inspirata de o tragedie intamplata in urma cu ani la NAMOLOASA noastra ,sa faci si improvizatii penibile,voit hazlii mi s-a parut de cek mai autentic prost gust!!!ANDRA ca si ANDI ,dovedeste mult bun simt si de cele mai multe ori,daca nu se pricepe este retrasa ,politicoasa si concilianta,aceasta este parerea mea....EMISIUNEA care s-ar vrea descoperitoarea unor mari talente este doar o emisiune de diversisment facil,la indemana celor multi dornici de relaxare si amuzament,multi dintre acestia ,foarte multi,nefiind oameni cu ceva pretentii culturale deosebite,oameni care nu ,,rup,, usile teatrelor sau ale operei si salilor de concert...Astfel de oameni iau de bune ,,judecatile,, de valoare deseori indoielnica ale unor jurati ca M.Petre si Flooooorin. C.,,,,ROMANII AU TALENT,, EMISIUNE DUHNIND DIN GREU A KITSCH,cu unii jurati pe masura calitatii acesteia!!!SANATATE SI SA NE AUZIM DE BINE !!!

  Raportează
 • postat de Mariuca Luni, 23 Martie 2020 12:26 82.79.236.*** Link la comentariu
  1
  3

  M-a mirat teribil ca nici unul din membrii juriului habar n-avea de aceasta balada. Despre Florin Calinescu ce sa zic a fost de-a dreptul penibil. Macar n-a facut vreun comentariu vulgar asa cum ii este obiceiul. Pacat ca n-au apreciat interpretarea si bietul copil a plecat suparat

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.