Cum vrea să schimbe lumea fiica Danielei Gyorfi

Cum vrea să schimbe lumea fiica Danielei Gyorfi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* „Cât de bine îşi cunosc părinţii propriul copil?”. Aceasta a fost provocarea la care au fost supuşi Daniela Gyorfi şi soţul, George Tal, şi fiica lor, în vârstă de nouă ani, Maria. Ultima dintre întrebări avea să mă surprindă: „Ce-şi doreşte Maria să schimbe în lume?”. Răspuns: „Să nu moară nimeni!”. „Acum nu ştiu dacă se poate, dar cu tehnologia avansată sigur că va fi posibil!”, a ţinut să precizeze Maria. Fata este pasionată de robotică şi din toamnă va fi din nou înscrisă la aceste cursuri.

„Unde vrei, mami, să lucrezi?”, a fost întrebarea Danielei. „Nu ştiu dacă o să se împlinească acest vis, dar aş dori să lucrez la NASA. Ştiu că dacă vreau să ajung acolo, trebuie să mă ţin de teme, de matematică, să învăţ limbi străine… nici nu mi ajung degetele să vă enumer câte trebuie să faci ca să ajungi un om de ştiinţă”, a răspuns Maria. Cu sinceritate, copila a recunoscut că nu e chiar pregătită de un asemenea efort susţinut, dar că îşi doreşte.

Cât despre faptul că părinţii ei nu au prea răspuns corect la întrebările care o vizau, a găsit explicaţia potrivită: „Chiar dacă sunt fata voastră, nu puteţi să mă cunoaşteţi perfect! Pentru că nici eu nu vă cunosc perfect pe voi!”, a dezvăluit copila.

Citit 2773 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 August 2020 11:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.