Bătaie, cuţite, răngi, băiţe în Dunăre… la Brăila

Bătaie, cuţite, răngi, băiţe în Dunăre… la Brăila
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Podul lui Tudose. „Ştiţi care e diferenţa dintre un tip casnic şi unul romantic? Când e praf în casă, casnicul îl şterge şi romanticul desenează o inimioară în praf”, a glumit brăileanul Mihai Tudose, la una dintre cele „40 de întrebări cu Denise Rifai”, la ceas târziu e noapte, pe Kanal D. Denise a ţinut să spună că invitatul este între cei mai înalţi bărbaţi de stat pe care îi are România, la propriu, întrecându-l până şi pe Klaus Iohannis. Fiu de profesoară de matematică şi de inginer zootehnist, Tudose a fost întrebat când a minţit ultima oară şi cum era pedepsit pentru minciuni în copilărie. Ei bine, conform răspunsului, a învăţat importanţa adevărului din atmosfera pestriţă brăileană în care a copilărit: Bătaie, cuţite, răngi, «băiţe» - capuri în Dunăre, micii şi marii infractori de port… era toată lumea acolo, într-o zonă cu nişte reguli foarte bine stabilite. O zonă foarte dură. N-aveai voie să minţi!”. Iar cea mai importantă realizare ca premier este, de departe, podul suspendat peste Dunăre de la Brăila: „Brăilenii, gălăţenii, tulcenii au fost minţiţi vreo 30 de ani! Toată lumea care venea: eu vă fac podul! Nu e podul lui Tudose, e podul brăilenilor şi al tuturor celor care au crezut în el!”, a spus politicianul. Podul lui Apolodor şi Podul lui Tudose… Istoria va ţine minte.

Citit 9571 ori Ultima modificare Joi, 22 Iulie 2021 18:04

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

 • postat de DX8
  Vineri, 23 Iulie 2021 09:07
  89.136.186.***
  Doar că legenda spune că cel care a tras mai tare sfoara peste Dunăre a fost din Tulcea.
  Pentru că podul este doar capătul DX8.
  Așa că am aflat răspunsul și la întrebarea când a minţit ultima oară…când a deschis gura.
  3
  2
  Raportează
 • postat de dd
  Vineri, 23 Iulie 2021 00:11
  89.137.230.***
  Daca Tudose si brailenii au putut face pod peste Dunare trebuie si noi galatenii sa avem tunel pe sub Dunare sau aeroport!
  6
  4
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro