Ce Filarmonică din Viena, n-avem și noi orchestre în România?!

Ce Filarmonică din Viena, n-avem și noi orchestre în România?!
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Cultură! „Cumva plătim toți să se transmită muzica din Viena? Nu mai avem orchestră în România capabilă să ofere un concert pe măsură?”/ „Braaaaaavoooo, deci ăștia care nu ne vor în Europa și ne ucid pădurile, noi îi televizăm pe televiziunea statului. Da’ grijania voastră de hoți, pe David Popovici nu l-ați transmis și multe alte jocuri unde românii au făcut performanță. Să se uite Ciolacu!”/ „Bani cheltuiți aiurea de România ajung iar în buzunarele austriecilor care, de câte ori au ocazia, își bat joc de noi”. Sunt câteva dintre comentariile postate fie pe pagina de Facebook a ziarului „Viața liberă”, fie în site-ul nostru la articolul „Care televiziune din România transmite în direct concertul de Anul Nou de la Viena”, publicat pe 29 decembrie 2023. Mi-am permis să le corectez gramatical, pentru că exprimarea în română nu e chiar punctul forte al patrioților muzicali. Eu am urmărit cu plăcere concertul și m-am bucurat să aflu că una dintre violonistele care evoluau este născută la Brașov, românca Adela Frăsineanu-Morrison. De fapt, site-ul Filarmonicii precizează locul nașterii pentru fiecare muzician în parte! Și am mai aflat și despre originile românești ale prim-balerinei Operei de Stat din Viena, Ioanna Avraam, născută în Cipru. Și am gustat din plin momentul final în care Christian Thielemann dirija aplauzele sălii pe Radetzky March.

Revenind la patriotismul de la care am plecat, desigur, avem artiști remarcabili, orchestre și fanfare minunate, dar Concertul de Anul Nou de la Viena e numai unul!

Citit 1917 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 19:06

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • Joi, 04 Ianuarie 2024 00:17
    86.124.200.***
    Cat de mizerabil si incult sa fii ca sa te legi pana si de Filarmonica vieneza si Concertul sau de Anul Nou pe care nu le egaleaza nimeni si nimic? Cum le mai pute eleganta si bunul simt multor compatrioti!
    0
    8

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.