Glume pe gustul bucătarului

Glume pe gustul bucătarului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*„Am să torn cu paharul votcă, aşa ca să vedeţi că chiar torn votcă”, ne-a asigurat bucătarul de la „The Flavours” (Prima TV), o emisiune care l-ar năuci de nervi pe Jamie Oliver, văzând cât de chinuit este imitat. După ce a turnat nu ştiu câţi centilitri de alcool în pepenele roşu, s-a apucat să gătească ciupercile „porcini” şi să comenteze, în acelaşi timp obiceiul italienilor de a face „abuz de ciuperci porcine, trufe şi femei bune”. Având în vedere că primele două abuzuri ţin de gastronomie, putem deduce din comentariul bucătarului că italienii îşi mănâncă femeile, canibali ce sunt! Asta, ca să nu dezvoltăm o altă teorie, legată de alăturarea pe care bucătarul-cel-iscusit a găsit de cuviinţă să o facă între două tipuri de ciuperci şi … femei!

* Pe TVR, duminică, emisiunea „Paşaport de România” a reuşit să dezvăluie românilor încă o dată, un mare adevăr: habar nu avem de bogăţiile pe care le deţinem. Scenariu: un turist englez vine la Cislău (Buzău) la o pensiune agroturistică. Bombardat dimineaţă, la prânz şi seara cu ţuică şi diverse mâncăruri tradiţionale – din carne de porc sau oaie -, turistul trece prin toate fazele: de la nervi până la relaxarea totală de a adormi la umbra unui copac, pe o costişă… Gazdele nu se lasă până când nu îl pun şi la treabă – la hrănit animalele, la potcovit calul  sau la cules de cătină, pe dealuri – dar şi la diverse încercări „dure”, precum dormitul într-o odaie cu fân, călăritul unui cal,  împachetările cu flori de câmp şi, evident, mersul la până la „tradiţionala” privată din fundul curţii! Scenariul bine pus la punct şi umorul situaţiilor în care englezul şi românul se înţeleg perfect, în ciuda barierelor lingvistice demonstrează, pe de o parte, că TVR încă are profesionişti, iar pe de altă parte, că turismul nu se face neapărat cu bani şi hoteluri de patru stele, ci în primul rând cu mintea şi cu sufletul.

Citit 1370 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2011 11:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.