Artiste cu capul, artiste cu popoul

Artiste cu capul, artiste cu popoul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Unii se îmbracă să-şi acopere nuditatea, alţii nulitatea. A fost bombă incendiară. Cinci zile în şir a ars casa şi curgea sticla topită pe cărămizile încinse… Sub dărâmături, au găsit o icoană cu faţa în jos peste o fotografie. Marginea era arsă, dar atât icoana cât şi fotografia erau intacte. În poză era Draga Olteanu Matei. Pe minunata „Doamnă de poveste” am văzut-o la Acasă Tv. Printre amintiri, am auzit-o spunând ceva tulburător: „Unii sau unele se îmbracă să-şi acopere goliciunea, alţii sau altele se îmbracă să-şi acopere nulitatea”. Retrasă la Piatra Neamţ, minunata artistă a vorbit cu tristeţe despre posturile de consum: „Televiziunile aproape nu fac nimic. Ori vedem cum se luptă pentru putere diferitele partide, ori, dacă nu vedem asta, vedem nişte domnişoare, săracele de ele, care se vor stele de cinema şi îşi arată popoul. Unele-s actriţe cu cap, altele-s actriţe de posterior, ca să zic aşa”, a mărturisit Draga Olteanu Matei.

* Are sau n-are? Fără să vreau, mi-a zburat iute mintea la apriga dezbatere a presei de săptămâna trecută pe tema incendiară „are sau n-are” Inna chiloţi în fotografia cu care îşi promovează din pat noul album. Ca să nu mă apuce presupusul şi să bag un vot pentru „n-are chiloţi” la sondajul tabloid, prefer să-l citez pe Andi Moisescu cu care sunt profund şi constant de acord: „Întrebarea [dacă are chiloţi] e corectă. N-ar fi avut nici un rost să se întrebe dacă are minte, căci dacă are voce chiar nici nu mai contează de când în muzică e important doar să ştii să dansezi cât mai dezbrăcată”. 

* Ţine-o, Doamne! De la artista cu fundul mă întorc la artista cu capul, Draga Olteanu Matei, şi mă gândesc că nimic pe lumea asta nu-i întâmplător! Icoana a păzit de iadul bombei incendiare ce era mai scump din casă. Şi rememorez cuvintele pline de evlavie ale actriţei la adresa publicului: „Pe noi, publicul ne-a făcut, publicul ne-a apreciat, publicul ne-a ridicat, publicul ne-a hrănit şi ne-a ţinut, pentru că altfel noi suntem păsările cerului, dacă nu ne dă Dumnezeu şi Sfântul Public n-avem nimic! Absolut nimic”. Şi pentru că mi s-a strâns inima privind-o pe Draga jucând alături de Amza Pelea şi Gheorghe Dinică, nu pot decât să înalţ un gând de rugă: „Ţine-o, Doamne, printre noi!”.

Citit 1735 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 20:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.