Talentul de a te face de râs

Talentul de a te face de râs
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă o emisiune are rating şi merge bine, de ce nu am avea zece emisiuni la fel, pe zece posturi tv diferite? Probabil aşa s-au gândit toţi realizatorii de programe când au văzut ce amploare ia emisiunea „Românii au talent”. Şi uite-aşa au apărut „X-Factor” (Antena 1), “Te cunosc de undeva” (tot Antena 1), „M-a făcut mama artist” (Prima TV) şi să nu care cumva să uităm de «Fabrica de staruri » (TVR)! La atâtea emisiuni, ai zice că România asta geme de atâta talent. Numai că la noi, talentul este fie să te faci de râs, fie să râzi de ceilalţi. Căci, exceptând puţinele cazuri în care chiar se descoperă ceva talente, restul situaţiilor se rezumă la o groază de persoane care pozează (sau nu, adică chiar sunt) în idioţi, retardaţi, afoni, în fine, aţi înţeles ideea.

Acuma, nu pot spune că nu este din cale-afară de amuzant să te hlizeşti văzând cât de inconştienţi sunt unii care pe lângă faptul că nu au nici un talent, perseverează în greşeală şi se reproduc (artistic, dagilor, nu vă mai zburliţi !) pe orice scenă văd în faţa ochilor, indiferent că este scena din faţa blocului, sau cea plină cu camere de luat vederi. Chiar am îndrăgit-o pe Andreea Raicu („M-a făcut mama artist”); pur şi simplu, fata nu poate minţi, aşa că o pufneşte râsul de fiecare dată când pe scenă, alături de ea, cântă ori dansează vreunul afon ca o cizmă. « Dacă n-ar trebui să stau aici, să te încurajez, aş fugi !» sau « Dar tu când începi să cânţi, nu te mai opreşti, indiferent de reacţia publicului, nu ? », au fost doar observaţiile politicoase pe care Andreea le-a făcut, căci, în rest, vedeta nu a mai putut să articuleze, cu ochii plini de lacrimi, de atâta râs înfundat – că, deh !, nu trebuie nici să faci mişto de concurenţii lipsiţi de talent (o dată că aşa cere emisiunea şi a doua… că se fac singuri de râs, nu le trebuie ajutoare).

Dar, deşi suntem o ţară de cârcotaşi cărora tare le mai place să râdă de defectele celorlalţi (fără să le vedem pe cele proprii), aceste emisiuni mai sunt bune la ceva: pentru a instrui viitorii părinţi să nu îşi chinuie copiii cum se întâmplă pe la astfel de emisiuni, unde unii bieţi micuţi sunt aduşi aproape cu forţa de părinţi şi puşi să cânte, deşi nu au nici un fel de talent. Orbi la realitate, părinţii îşi împing de la spate odraslele care numai că nu defilează cu un panou agăţat de gât pe care scrie „scăpaţi-mă de ruşine!”.

 

Citit 1719 ori Ultima modificare Duminică, 25 Martie 2012 22:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.