Beizadele, cai putere şi gagica primarului

Beizadele, cai putere şi gagica primarului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Zboară, puiule, zboară! Dacă tac-su zboară cu parapanta, cu zmeul ori cu paraşutele prin cluburi, fiul, mai terestru, a încercat cu Jaguarul. Păcat că zbura era prea jos pentru cei 200 de kilometri la oră cu care a fost surprins de radar pe Autostrada Soarelui. Ori poate că n-apucase, bietul, să decoleze şi încurcase culoarul de zbor cu şuşaua! „Zboară, puiule, zboară!”, aşa l-au alintat băşcălios „Poveştirile de noapte”. E vorba de Răducu Mazăre, fiul lui Mazăre senior care de-o vară se joacă de-a spartanul, samuraiul, maharajahul, sultanul, ofiţerul nazist, aviatorul, ţarul sau primarul.
* Fără plăcinte. Pus să judece fapta feciorului, Mazăre nu s-a grăbit să-l pitească grijuliu sub aripa lui, precum Plăcintele politice. „Omu’ e major, e în viaţa lui, a plecat să-şi aducă o gagică de-a lui. Dacă ar fi plecat trimis de mine să aducă o gagică de-a mea din Bucureşti şi i-aş fi spus eu să se grăbească, înţeleg, da’ aşa… eu nu stau la fundul lui. Face ceva greşit, plăteşte, asta-i viaţa! Să-şi rezolve problemele!”, s-a eschivat alde Che Guevarra băştinaş. Jurnaliştii s-au grăbit să comenteze că Răducu pare „mai îndrăgostit decât o pisică de ghemul de mohair” fiind surprins alături de o duduie voluptoasă în ipostaze tandre. Te pomeneşti că s-a crezut făt-frumos, şi-a dat talpă şi jăratic cailor putere, să zboare spre Cosânzeana. Să nu împletească, sărmana, cosiţă colilie, aşteptându-l. Faza tare este că băiatul primarului susţine că nu el pilota cu 200 la oră, ci un prieten căruia, poftim necaz!, i s-a făcut rău la volan. De aia l-au găsit poliţiştii pe Răducu la volan când l-au luat la întrebări. Ciudat este că până acum Radu, spre deosebire de alte beizadele locale, nu s-a comportat precum băiatu’ lu’ tata Mazăre, ci s-a comportat ca un tânăr inteligent, demn şi cu bun-simţ. Rămâne de văzut dacă nu l-or fi contaminat prinţişorii de bani gata cu apucăturile lor. Dar cu tac-su, sigur nu-i merge!

Citit 1614 ori Ultima modificare Joi, 23 August 2012 18:58

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

 • postat de fiu de primar
  Vineri, 24 August 2012 00:24
  cind a fost scandalul boldea si era (si este) implicat si ginerele,monsenior durbaca a zis ceva asemanator cu ce a declarat nazare:e major si sa plateasca pt greseli.
  f.b.
  dar cind vor plati???
  domnilor jurnalisti, de ce nu stati cu p...a pe ei?
  nu aveti?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.