Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 comentarii

Evident, şi în sezonul estival din acest an vom întâmpina serioase probleme atunci când vom dori să mergem la plajă, pe bani puţini. Căci spre surprinderea şefilor de instituţii şi a unora dintre aleşi, care, observ, nu vor să depună prea mult efort pentru a interacţiona cu cetăţenii şi a le asculta nevoile, cei mai mulţi dintre locuitorii de la malul Dunării nu-şi permit să frecventeze locuri de agrement private, la care numai intrarea este de câteva zeci de lei.
Un om simplu, părinte sau nu, care câştigă o leafă de mizerie, de doar câteva sute de lei, trăieşte cu cele câteva zeci de lei, pe care ar trebui să le scoată din buzunar pentru a avea acces într-un astfel de loc, chiar şi o săptămână!
În fiecare vară, povestea se repetă: Plaja "Dunărea" arată înfiorător. Zona de agrement, administrată de Gospodărire Urbană, se degradează de la an la an şi nu mai are mult până să se transforme în paragină. Culmea, deşi aceste probleme au tot fost semnalate de-a lungul anilor, la începutul fiecărui sezon estival, nimeni nu a avut grijă ca pentru anul următor plaja să arate cât de cât decent şi să le ofere un minimum de confort celor care alegeau să se relaxeze aici. Nimeni nu a mişcat un pai în această direcţie şi nu pot să nu-mi pun întrebarea: neimplicarea autorităţilor, de-a lungul timpului, a fost, cumva, premeditată? Este foarte uşor să spui, când totul se degradează şi riscă să moară, că nu te mai poţi ocupa de ea, că nu ai bani să investeşti şi, evident, din dragoste de gălăţeni, pentru ca plaja să nu dispară, o oferi aproape gratis unui „samaritean”. Gospodărire Urbană întruneşte toate condiţiile pentru a primi o bilă neagră, la fel şi aleşii cu state vechi din Consiliul Local.
Bila albă se rostogoleşte, în această săptămână, către Direcţia Judeţeană pentru Cultură, pentru organizarea Festivalului Antic, inedit pentru Galaţi. Nu rataţi evenimentul de pe 21 iunie. Se anunţă spectaculos!

Citit 11548 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iunie 2014 16:51

4 comentarii

 • postat de vasile Joi, 19 Iunie 2014 08:02 78.97.72.*** Link la comentariu
  0
  0

  au interes ca plaja sa ramana o ruina cei care au avut un interes si in inchiderea uzinei vechi de apa, care si la ora actuala sta inchisa ilegal si de unde s a furat tot ce era de furat; acolo vor sa faca un parc de distractie acvatic; deci pentru ce sa investeasca in plaja?

  Raportează
 • postat de je Marți, 17 Iunie 2014 03:01 5.13.239.*** Link la comentariu
  0
  6

  Si cand ma gandesc ce bine si frumos aratau bazinele pe vremea lui Ceausescu,apoi acele bazine plutitoare din lemn,si Plaja Cocuta la fel,si Gradina Zoologica de la Garboavele care e inchisa continuu pentru renovare,si Restaurantul Caprioara tot de la Garboavele ajuns o ruina,ma apuca pandaliile si-mi vine sa-i tai cu cutitul pe toti excrocii astia care au preluat conducerea Galatiului dar nu fac nimic pentru omul de rand.Pentru cine nu stie,la Galati a fost si minicar (un fel de trenulet ca pe Litoral) pe faleza superioara pe vremea lui Ceausescu,atunci se putea,acum e doar un vis imposibil!Fiindca au interesul sa le vina lumea in Complexul "de figuri" Viva din Bariera Traian si la piscina numita pompos "Bora-Bora" de la Priza Dunarii,unde intrarea costa mai ceva ca la Disneyland Park iar preturile produselor sant la fel de piperate.Huooooooo,hotilor!!!!!!

  Raportează
 • postat de noul glalati Luni, 16 Iunie 2014 20:14 92.82.179.*** Link la comentariu
  1
  3

  Daca nu va fi asa cum spune "cor", oricum nu veti mai avea - mai fraieri de galateni! - sansa unor dotari civilizate la "Dunarea". De ce? Pai in fo' 25-30 de ani Cap de Minge o sa va faca ditai tunelu', vreo trei "aeropoarte", cincispe centuri si drumuri expres etc. O sa fie mai usor sa ajungi la Monaco decat la parlita asta de "plaja"!

  Raportează
 • postat de cor Luni, 16 Iunie 2014 18:41 5.13.196.*** Link la comentariu
  0
  4

  imediat apare radu cusca sau cum draq l o chema , aduna hcl , ia plaja pe nimic, asa are de gand cu multe , talcioc ..tot ce mai e prin orasul asta , ca na, nu degeaba a sponsorizat sa ajunga viceprimar, scuze , la votat populatia sa ajunga vice

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.