Asta-i România: selfie cu moaştele şi monumentul Măciucii

Asta-i România: selfie cu moaştele şi monumentul Măciucii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tarzan cu ie şi catrinţă. Între atâtea popouri bombate brazilian de chirurgul estetician, mai mult dezchiloţate decât marcate de sforicica bikinilor, zău că-mi era dor să văd nişte „gogoşari”. Nişte chiloţi cu mânecuţă cum purta bunica la ţară: din finet roz, călduros şi moale, cu margini dantelate. Ei bine, Dumnezeul televiziunii mi-a făcut bucuria să mi-i arate. Nu în vreun sipet de cucoană de modă veche, ori uitaţi în vreun dulăpaş dus la anticariat, ci îmbrăcaţi de posesoarea lor, folclorista Mirela Radu. Ah, şi nu pentru că s-ar fi învârtit la joc până când i s-a făcut catrinţa roată, dezvăluind accidental dedesubturile. Nu, Mirela Radu şi-a pus de-a dreptul fota-n cap, arătându-ne budigăii roşii, în timp ce cobora pe tiroliană într-un parc de aventură. Desigur, orice om cu minimă decenţă nu s-ar legăna dintr-o liană într-alta, legat de centura de siguranţă, în fustă, dar nu e cazul artistei, care a ţinut morţiş să poarte costumul popular, ţâpurind precum Tarzan când o striga pe mă-sa gorilă. Trist şi penibil.

* Credinţa de pe Facebook. Dacă până acum românaşii noştri dragi se înghesuiau să-şi facă poză cu vedeta de pe catafalc, cum şi-au făcut cu Ion Dolănescu, ei bine, acum îşi fac cu moaştele. Da, am văzut la Kanal D cum o tânără pelerină, după ce a stat trei ceasuri la coadă la închinăciune, a pupat, atins, închinat şi pe urmă s-a tras cu Sfânta Cuvioasă Paraschiva în poză. Sinistru! Oare Doamne-Doamne îi dă „like”?

 * De la Măciuca spre Peştera Muierii. Iar or să mă pună puritanii la stâlpul infamiei, dar jur că nu e vina mea. „Asta-i România!” Kanal D, unde am văzut sâmbătă seara monumentul reprezentativ ridicat în faţa Primăriei Măciuca. Logic, o măciucă de cinci metri, numai că arma cu care măciucarii plecau pe vremuri la luptă seamănă al naibii de bine cu un falus din zilele noastre. E drept, monumentul nu-i încă finisat, şi mai mult, e ridicat gratis, după ideea primarului. Zău dacă nu mi s-a părut bună propunerea unui localnic: să facă pod pe la Mădulari, prin Lungeşti, Uşurelu cu punct final la Peştera Muierii. Bogată limbă mai avem!

Citeşte şi: Şoc. Fiice de fost prim-ministru şomere?!

 

Citit 1258 ori Ultima modificare Duminică, 12 Octombrie 2014 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.