Adio, Băse!

Adio, Băse!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şi dacă mă culc c-un preşedinte şi mă scol cu altul? Gândul ăsta nu-mi dă pace! Şi n-are legătură cu cel mai gustat banc al campaniei: În dimineaţa votului, Ponta îi spune Dacianei: „La noapte o să te culci cu preşedintele României”. Şi după ce se înserează, Daciana îl întreabă: „Victore, cum facem, mă duci tu la Sibiu sau vine Iohannis aici?”. Temerea mea are rădăcini în prezidenţialul din 2009 când m-am culcat cu Mircea Geoană strigând „Mihaela, drrragostea mea!” şi ţopăind, şi m-am sculat cu Băsescu reales. Sincer, nu ştiu dacă aş vrea să adorm cu un preşedinte, şi să mă deştept cu realitatea că a câştigat contracandidatul. Depinde, totuşi, cu cine adorm şi cu care mă trezesc…

* Alessandra Talibana. Nu-mi plac talibanii! Nici măcar cei de televizor. De aceea nu mă pot uita la Antena 3 nici măcar la buletinul meteo. Am senzaţia că şi temperaturile cântă jihadul felixian. Ei bine, sâmbătă seara, m-am nimerit pe Antena 3 şi numai ce-o aud pe Alessandra Stoicescu stropşindu-se „stimaţi alegători, atât din ţară cât şi din diaspora, să ştiţi că votul începe la şase dimineaţa, nu doar cu o oră înainte de închiderea urnelor”. Trecând peste tonul ţâfnos, madam Stoicescu habar n-avea că votul nu începea la 6,00, ci la 7,00! Dacă duduia voia să facem anticameră la urne, îi dau o veste bună: la Paris, românii s-au aşezat la coadă încă de la 6,00 şi au aşteptat în frig să se deschidă secţia de votare!

* Şuviţa şi premolarul prezidenţial. Dis-de-dimineaţă, România Tv îi cânta prohodul prezidenţial lui Traian Băsescu. A început cu un recviem al şuviţei pre(a)lungi, pe care Băsescu şi-o încolăcea în jurul cheliei, apoi a descoperit că lui Băse îi lipsea un premolar! Şi că a cheltuit 8.000 de euro ca să-şi refacă dantura. Zău, nu mi-am închipuit c-o să-i numere cineva dinţii din gură lui Traian Băsescu. Şi că o să-l analizeze vestimentar, de la şorţul pe care l-a purtat când a hrănit cu biberonul nişte pui de maidanez, pe biroul de primar al capitalei, până la puloverele şi cravatele violet înflăcărat. Băieţi, nu cumva vă cam grăbiţi cu „Adio Băse!”?

Citit 2192 ori Ultima modificare Duminică, 16 Noiembrie 2014 22:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.