Miroşi urât? Jos cu tine din autobuz!

Miroşi urât? Jos cu tine din autobuz!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara! Mirosuri grele de haine vechi şi trupuri nespălate, respiraţii insalubre ale unor guri care nu s-au mai întâlnit cu periuţa şi pasta de dinţi de zile întregi, desigur, dacă s-au întâlnit vreodată, iz ascuţit de transpiraţie dospită… da, aşa arată „jungla” urbană a mijloacelor de transport în comun. Iată de ce am ciulit urechile şi am făcut ochii mari când am prins, la România Tv, o ştire despre soluţia găsită de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, pentru a-şi proteja cetăţenii de împuţiţi. Scuzaţi, vă rog, expresia dură.

Primarul municipiului de pe Bega crede ca problema se poate rezolva foarte uşor prin instalarea de camere video în mijloacele de transport în comun, camere care să-i identifice pe „nespălaţii şi neîngrijiţii” poluează transportul public. Poftim? Camere video cu senzori olfactivi? Şi care să declanşeze alarme care să urle „Dă-te jos! Miroşi prea urât ca să intri în civilizaţie! Călătorii sunt rugaţi să-şi pună măştile de oxigen!”. Ei bine, nici chiar aşa!

Ideea este că, la Timişoara, există deja Poliţia transportului în comun, menită să-i prindă pe şuţi şi pe hoţii de buzunare şi genţi nesupravegheate. Şi, desigur, să-i dea jos pe cerşetorii care îşi fac veacul prin autobuze. Edilul timişorean spune că atunci când vor exista camere video în tramvaie, nespălaţii vor fi identificaţi, iar echipajul de poliţie va acţiona ţintit, îndepărtându-i din mijloacele de transport.

Zău dacă nu-mi place măsura! Şi dacă n-aş propune să fie preluată şi la Galaţi, mai ales din luna mai, când doar Transurb va rămâne la putere pe străzile oraşului, în transportul public de persoane. Poate că, cine ştie, va funcţiona treaba aia cu „Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara!”.

* Cu cine s-a mai culcat … Când nu mai au nimic de spus şi arătat, vedetele de mucava scot de la naftalină câte-un amantlâc şi-l vând de nou pe piaţa tabloidă. Aşa cum face acum Bianca Drăguşanu, cu idila ei cu Adi Mutu. Cam devreme ca să trăiască deja din amintiri reîncălzite…


CITEŞTE ŞI: Cele 50 de umbre încătuşate ale Elenei Udrea

Citit 1829 ori Ultima modificare Duminică, 01 Martie 2015 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.