Iar ne miră mita prin spitale!?

Iar ne miră mita prin spitale!?
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Mai ţineţi minte că acum câteva zile vorbeam de mita pe care au luat-o profesorii de la Facultatea de Medicină din Craiova de la studenţii lor şi cum nu ne venea să credem că aşa ceva se întâmplă în România? Ei bine, un nou caz loveşte sistemul medical, de această dată din Galaţi. Un medic urolog i-a cerut unui pacient, se pare, suma de 1.000 de lei pentru a-l supune unei intervenţii. Incredibil! Cum să facă aşa ceva, ştiindu-se că medicii din România nu cer niciodată bani!? Cel puţin, nu pe faţă. Nu pot să nu îmi aduc aminte de un coleg de liceu care şi-a rupt mâna la examenul de bacalaureat, înainte de proba sportivă, şi care a fost operat la opt zile distanţă, pentru că atât a durat să trimită părinţii lui banii de operaţie, tocmai din Spania. Dar nu, medicii noştri nu cer niciodată bani de la pacienţii lor pentru a-i face bine. Ei sunt cei mai oneşti şi cei mai oropsiţi, cu salarii foarte mici. Mai ales medicii primari, ei suferă cel mai mult. Să îi ajutăm, nu!?

* S-a umplut internetul de scrisori deschise, iar majoritatea autorilor suntem noi, românii. Ultima scriitoare de ocazie este o fată care tocmai a terminat liceul, a luat examenul de bacalaureat cu nota 10 şi a decis să îşi spună nemulţumirile pe o reţea de socializare, pentru că aşa îi stă bine oricărui tânăr cu păsuri. După ce şi-a cerut scuze că nu s-a îmbătat pe la majorate şi că nu a copiat pe la examene (nu e ca şi cum fix de asta avea ea nevoie pentru a fi cool), şi-a exprimat dezamăgirea că nu a fost lăsată să ţină un discurs emoţionant la festivitatea de încheiere a liceului. Ei, sufletu'! Câtă lipsă de respect din partea colegilor ei. Bine, nu zice nimeni că ăia nu or fi fost nesimţiţi, că nu au luat-o la mişto pe durata celor patru ani de liceu din cauza rezultatelor pe care fata le obţinea şi tot aşa. Dar prin faptul că le-a răspuns aşa ce a obţinut? A fost ea mai presus decât ei? Sau a reuşit să arate că, de fapt, face şi ea parte din aceeaşi mocirlă din care spune că s-a chinuit, „rupând cărţile”, să iasă?

Citit 1517 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iulie 2015 16:02

1 comentariu

 • postat de Sa nu ne prefacem ca nu auzim...
  Luni, 13 Iulie 2015 06:34
  5.13.243.***
  Am impresia ca nemultumirea Biancai (autoare a vreo doua carti pana acum, din cate am inteles) nu tine de faptul ca nu a fost lasata sa tina cine stie ce discurs la absolvire, ci de "dublarea" pozitiei de sef de promotie cu inca un nume, mai "sonor", dintr-o familie "buna", care insa nu avea 10 pe linie ca ea. Deci tinea chiar de modul in care se construieste la noi scara valorii, cu exceptii si derogari, cu plagiatori etc. Bineinteles ca a fost mai presus decat altii prin faptul ca si-a spus nemultumirea. In primul rand prin faptul a a ales sa nu mai taca. Ceea ce unii fac, cu prisosinta, chiar si atunci cand pare ca spun ceva...
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.