De 1 decembrie, românii sunt la putere

De 1 decembrie, românii sunt la putere
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Urmând linia unei campanii începute cu ani în urmă, Pro Tv a prezentat şi anul acesta, cu ocazia Zilei naţionale, cazuri ale unor români care au reuşit, nu doar în străinătate, ci şi în ţară, să producă o schimbare. De altfel, această campanie a început, în 2015, încă de pe 29 noiembrie, cu un tânăr din Luncaviţa, pe numele său Marian Ilie, care a reuşit să atragă fonduri europene în valoare totală de 10 milioane de euro pentru satul său, ajutându-şi consătenii să-şi deschidă mici afaceri. Chiar dacă tânărul e imobilizat într-un scaun cu rotile de 12 ani, asta nu l-a oprit să îi ajute pe alţii şi să se ajute pe el însuşi. Le vorbeşte oamenilor pe limba lor. “Eu le spun: băi, trebuie să veniţi cu ideea. Să credeţi tare în ea, nu are rost să vă dau un exemplu de ce aţi putea lua. În afară de pokere şi baruri, puteţi să depuneţi orice. Astea nu se finanţează”. Tanti Florica a fost trimisă de Marian la studii, tot printr-un proiect. Acum are afacerea ei, cu papură împletită.

Marian Ilie este unul dintre românii care nu s-au lasat învinşi de soartă. S-a ridicat şi, odată cu el, a ridicat satul în care s-a născut. Din scaunul cu rotile şi din faţa calculatorului, a schimbat şi schimbă faţa locului şi mentalităţile oamenilor. Îi învaţă pe oameni cum să acceseze bani europeni, le schimbă mentalitatea, îi învaţă cum să muncească, le schimbă viaţa. Iar ca Marian mai sunt mii de alţi români.

* "Te cunosc de undeva", dar nu îmi convine că eşti favorizat. S-ar părea, conform celor de la WowBiz, că în sânul singurei emisiuni de pe Antena 1 care mai produce ceva rating ar fi o mică sămânţă de scandal. "Ristei e favorizat, se vrea ca el să câştige", se plâng ceilalţi concurenţi, care ameninţă că ei nu mai vor să participe, în aceste condiţii. S-ar părea, zice-se, că din cauza rolurilor pe care le primesc artiştii a pornit scandalul. "Suntem prea statici, comparativ cu Ristei, aşa că noi nu putem impresiona la capitolul impresie artistică". Ete, na!

Citit 1198 ori Ultima modificare Marți, 01 Decembrie 2015 17:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.