Nu mai avem gimnaste? O să avem olimpice la bară!

Nu mai avem gimnaste? O să avem olimpice la bară!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Respect, Medea Felina! Ei, şi ce dacă gimnastele noastre n-or să mai strălucească, mai aprig decât medaliile de la gât, pe podiumurile olimpice la echipe, individual compus şi aparate? Ne-am putea scoate pârleala cu olimpicele la bară. Nu vorbesc despre „paralelul” gimnasticii feminine sau masculine, ci despre bara aceea fixă, în jurul căreia unele june se dezbracă, altele execută acrobaţii demne de Cirque du Soleil. Nu daţi cu piatra şi nu mă acuzaţi că îndrăznesc să compar inocenţa gimnasticii artistice cu polle-dance-ul! Ideea am auzit-o din gura actorului Florin Călinescu. La finalul unui moment artistic în care graţia şi spectaculozitatea s-au împletit pur şi simplu minunat, încât m-au ţinut cu sufletul la gură. Nadia Buduruşi, care în preselecţii a prezentat un acrobatic număr la bară, de această dată a evoluat la un altfel de bară. Una mobilă, suspendată de tavan asemenea unui trapez, care a făcut-o, pur şi simplu, să zboare! "Un moment de artă de înaltă ţinută", a fost părerea generală.

Spre deosebire de colegii săi de juriu, care au aplaudat-o ridicaţi de pe scaune, Florin Călinescu a făcut opinie separată: "Nu m-am ridicat în picioare pentru că mă scol mai greu… dar când mă scol, mă scol temeinic! Câteva observaţii: du-te mai repede şi du-ne mai repede, draga mea, la olimpiadă! Că suntem praf! E o ruşine că, după 50 de ani, nu avem gimnastică de niciun fel! Deci o ruşine-ruşine! Deşi se discută tot felul de lucruri astăzi, acesta este un dezastru naţional!", a spus Florin Călinescu.

Mai simplu, ca să-l citez pe Andi Moisescu, bara nu a fost supusă ci… "suspusă"! Şi totul datorită gălăţencei Medea Felina.

* Amintiri. Ar fi nedrept să nu ne amintim că, de la prima ediţie a emisiunii „Românii au talent” de la Pro Tv, n-a fost sezon în care să nu vedem în semifinale şi în marea finală măcar o acrobată sau un acrobat la bară, dacă nu mai mulţi. Iar cea care a deschis drumul ridicând vălul ipocriziei de pe ochi este gălăţeanca stabilită în Italia Medea Felina - Mădălina Felea. Respect!

Citit 1824 ori Ultima modificare Luni, 09 Mai 2016 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.