Pacientul român, acest cobai rezistent…

Pacientul român, acest cobai rezistent…
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Încercaţi şi cu cianură? N-am prins decât 12 ani în comunism, dar tot mi-aduc aminte bancurile de atunci şi încă le găsesc actuale! Într-un banc interzis pe vremea aceea se spunea că preşedintele României se lăuda în faţa omologului coreean cu măsurile luate pentru propăşirea neamului: „Am tăiat curentul electric, le-am tăiat apa caldă şi rece, căldura, le-am făcut raţii lunare de hrană, le dau pâine pe cartelă… dar ei rezistă!”. Şi replica n-a întârziat: „Da’ cu cianură aţi încercat?”.

Uite, gluma asta sinistră mi-a venit în minte când am auzit ieri dimineaţă, la România Tv, cum erau folosiţi bolnavii psihic pentru experimente cu medicamente. Concret, zicea ştirea, 50 de medici ar fi implicaţi în scandalul pacienţilor-cobai. Cobai, evident, fără să ştie şi fără a avea discernământul de a înţelege şi a-şi da acordul pentru aşa ceva! În cele mai grave dintre cazurile anchetate de procurori, pacienţii primeau medicamente pentru afecţiuni de care nu sufereau, iar starea lor de sănătate se agrava. Mai mult, pentru analize dădeau probe biologice angajaţii unităţii medicale - asistente, infirmiere sau brancardieri. Zicea ştirea că, pentru un astfel de studiu, medicii primeau chiar şi 120.000 de euro. Adică nu-i de-ajuns că în spitale vii cu o boală şi pleci cu cel puţin încă una, dacă nu cu picioarele înainte! Poţi să fii tratat de o boală de care nu suferi! Pe bune, după scandalurile dezinfectanţilor cu apă de ploaie, după multiplele cazuri de malpraxis sau de indolenţă medicală, era nevoie şi de un doctor Mengele. Între noi fie vorba, n-ar fi mai umani dacă ar încerca direct cu cianură? Cobaiul român rezistă!

* 1 Iunie nu e Ziua Lolitei. Serios, de ce simt nevoia asistentele tv să se îmbrace precum Lolitele din filme pentru adulţi de 1 Iunie. Faptul că se maimuţăresc peltic îmbrăcate în haine de bebeluşă, sugând acadeaua, nu are nimic comun cu inocenţa copilăriei. Ba chiar pare o impietate. E Ziua Copilului, nu Ziua Pedofilului.

Citit 1376 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iunie 2016 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.