Cât vă COSTĂ PESCUITUL în locurile publice amenajate

Cât vă COSTĂ PESCUITUL în locurile publice amenajate
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Gălăţenii pasionaţi de pescuit au la dispoziţie două locuri de agrement amenajate de autorităţi, din fonduri publice ori europene, pentru a pescui. Una dintre baze aparţine Consiliului Judeţean şi se află în administrarea ADP-ului de la judeţ, iar cealaltă aparţine municipalităţii şi este administrată de Gospodărire Urbană.

Pentru că mai mulţi cititori pasionaţi de undiţă vor să ştie care sunt locurile special amenajate de autorităţi pentru pescuit şi cât trebuie să plătească pentru o zi petrecută pe malul apei, le amintim că au de ales între balta Zătun, a Consiliului Judeţean, şi lacul Vânători, al Primăriei municipiului Galaţi. Tarifele percepute de administratori diferă, însă şi condiţiile oferite pescarilor sunt diferite. În timp ce balta Zătun a fost modernizată cu bani europeni şi transformată într-o bază de agrement la standarde europene, lacul Vânători nu a mai fost reabilitat de ani buni, ci doar întreţinut pe ici, pe colo.

60 de lei pentru o zi de pescuit la Zătun

Pentru a pescui la balta Zătun trebuie să scoateţi din buzunar 60 de lei (taxa percepută de autorităţile judeţene pentru pescuit) şi cinci lei – taxa de parcare. Accesul în zonele de pescuit recreativ-sportiv (la pontoane) se face între orele 6,00 şi 20,00, de luni până vineri. Potrivit autorităţilor, pasionaţii de pescuit pot sta pe baltă de la răsărit până la apus ori doar două-trei ore, în funcţie de cum doreşte fiecare. Pescarilor li se permite să utilizeze cel mult patru beţe (lansete şi/sau undiţe), iar fiecăruia dintre aceştia i se va aloca un spaţiu de cinci metri, într-un singur loc.

„În timpul unei zile de pescuit, se pot pescui cel mult patru kilograme de peşte sau chiar un singur peşte dacă greutatea lui depăşeşte patru kilograme”, se arată în regulamentul de funcţionare şi organizare a bazei de agrement Zătun. Acelaşi document, aprobat în 2016 de consilierii judeţeni, mai spune că uneltele de pescuit vor fi transportate la locul de pescuit cu mijloacele puse la dispoziţie de administrator şi este interzis căratul acestora cu maşinile proprii sau alte mijloace.

Dacă doriţi să mergeţi chiar astăzi, de 1 mai, la pescuit la balta Zătun este bine să nu vă faceţi prea mari aşteptări, întrucât multe dintre pontoane erau rezervate încă de zilele trecute pentru perioada 28 aprilie – 1 mai, după cum ne-a declarat directorul ADP-ului judeţean, Cătălin Popa. Cei care doresc să meargă la pescuit îşi pot rezerva din timp un ponton, la numărul de telefon 0753104218, potrivit conducerii Serviciului Public Judeţean pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat, din subordinea Consiliului Judeţean. Întrebaţi ce peşti pot fi pescuiţi la balta Zătun, administratorul ne-a declarat că, printre altele, crap, caras, ştiucă, somn, roşioară.

10 lei – două ore de pescuit la lacul Vânători

Cei care doresc să meargă la pescuit la lacul Vânători, administrat de Gospodărire Urbană, trebuie să ştie că taxa percepută de municipalitate este de 10 lei, pentru două ore. Directorul societăţii, Bogdan Ardean, ne-a declarat însă că, de regulă, oamenii pot rămâne mai mult. Accesul se face, de luni până duminică, între orele 7,00 şi 19,00, cu precizarea că se impune totuşi ca intrarea să se facă cel mai târziu la ora 17,00. Dacă la balta Zătun pasionaţii de pescuit primesc undiţe şi lansete de la administrator, cei care vor să meargă la lacul Vânători trebuie să aibă propriile unelte de pescuit. Administratorul ne-a declarat că lacul nu a mai fost populat de mulţi ani, însă se poate prinde crap şi caras.

Fir întins!

Foto: Nicu Presura (Facebook)

Citit 28319 ori Ultima modificare Luni, 07 Mai 2018 11:41

4 comentarii

 • postat de Ciocu
  Marți, 01 Mai 2018 20:03
  82.137.14.***
  @iancu jianu
  In tara ta, orice apa publica inseamna o apa secatuita de resursa piscicola.
  Singurele ape in care mai ai cat de cat sanse sa prinzi peste sunt apele private si nici alea toate. Adica ape in care din cand in cand se mai baga peste si de unde nu pleci cu portbagajul plin de peste.
  Zatunul nu e pescarie, e balta de agrement.
  Ia du-te tu la Catusa ca e apa publica in tara ta, nu platesti nicio taxa si vezi daca prinzi 4 kg de peste.
  Pestele nu e o resursa infinita. Intr adevar e o resursa regenerabila, dar trebuie sa aiba.conditii sa se regenereze. Tu vrei in tara ta sa te duci la pescuit sa nu platesti nimic si sa pleci acasa cu peste. Bun. Ce faci tu pentru a avea acest drept? Nimic. Dar vorba aia, esti cetatean european si ai drepturi. Decat drepturi, fara obligatii!
  2
  9
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 01 Mai 2018 08:33
  5.13.176.***
  Statul roman cel mai perfid si prost administrator. Adica in tara mea, platesc intrarea 60 de lei sa prind 4kg... DACA! Nu mai bine i-l prind la pescarie!? Adica impozit masina+ roviniete+taxe poluare+rar+itp+benzina+accize benzina +60 de Ron. Adica platesc un lucru, dar nu-i al tau si nu ai voie sa circuli cu el fara bani... practic tot platim masini inchiriate cu preturi mai mici!

  Intr-o societate bolnava, odar ce-i nebunu sunt sanatosi - Akira Kurosawa
  5
  15
  Raportează
 • postat de Dinu
  Marți, 01 Mai 2018 07:04
  82.78.154.***
  Si cintareste cineva pestele special ? sau esti urmarit ca la concurs? In judet avem multe zone lasate in pirloaga daca ce-i de la judet le va amenaja in zone piscicole va fi un lucru bun pentru toti galatenii si nu numai ca fonduri europene sint trebuie viziune de viitor si pofta de munca daca se vrea nu trebuie sa te limitezi la o singura balta care apartine Consiliului Judetean ci mai multe sa aiba omul de unde alege si va fi profitabil ambelor parti
  2
  14
  Raportează
 • postat de Danut
  Marți, 01 Mai 2018 00:15
  82.78.248.***
  60 de lei intrarea si maxim 4 kg de peste....este ceva ce mai...:))))))
  4
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.