11 spectacole de muzică şi balet la Festivalul ”Leonard”. PROGRAM

11 spectacole de muzică şi balet la Festivalul ”Leonard”. PROGRAM
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Internațional "Leonard" are loc în perioada 2 noiembrie - 8 decembrie, timp în care spectatorii gălăţeni se vor putea bucura de 11 seri de muzică şi balet, printre care şi două premiere. Evenimentul este organizat de Teatrul Naţional "N. Leonard", cu sprijinul Primăriei și în parteneriat cu Universitatea "Dunărea de Jos" și Facultatea de Arte din Galaţi.

În deschiderea festivalului, sâmbătă şi duminică, pe 2 şi 3 noiembrie, de la ora 18,00, instituţia gazdă va ieşi la rampă cu o premieră - "Voievodul ţiganilor", operetă de Johann Strauss, în regia lui Octavian Jighirgiu (Iaşi), sub bagheta maestrului Dan Eugen Drăgoi.

Vineri, 8 noiembrie, de la ora 18,00, a fost programat un recital de pian la patru mâini, susţinut de Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu.

Sâmbătă, 9 noiembrie, va fi o altă premieră a Liricului gălăţean, spectacolul de balet "Poveste persană", în regia şi coregrafia Gabrielei Gegea. Muzica este semnată de Mikhail Ippolitov-Ivanov și Nikolai Andreievici Rimski-Korsakov. Vor urca pe scenă soliștii şi ansamblul de balet ai Teatrului şi elevi ai claselor de coregrafie de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”.

Sâmbătă, pe 16 noiembrie, în spectacolul "Cabaret", invitat de onoare va fi gălăţeanul care adună săli pline la spectacole din Bucureşti - Adrian Nour.

Duminică, 17 noiembrie, sub bagheta dirijorului din Cluj Napoca, Victor Dumănescu, se va juca "La Traviata", un spectacol de referinţă, în regia Elenei Constantinova.

Comedia muzicală recent lansată la rampă "Chiriţa în provincie" va fi reluată şi în festival, vineri, 22 noiembrie, de la ora 18,00.

Sâmbătă, 23 noiembrie, este programată opera "Carmen" de Bizet, cu doi invitaţi de la Opera Română din Bucureşti, Ştefan Ignat şi Adrian Dumitru.

Unul dintre cele mai aşteptate momente ale festivalului va fi, cu siguranţă, concertul maestrului Tudor Gheorghe - "Degeaba 30", de pe 29  noiembrie, pe 19,00.

Ziua de 1 Decembrie va fi marcată de Liricul gălăţean prin prezentarea operetei româneşti "Crai nou", de Ciprian Porumbescu.

Pe 7 decembrie va fi inaugurat studioul de operă "Leonard", cu participarea studenţilor şi profesorilor de la Facultatea de Arte, secţia Canto, iar duminică, 8 decembrie, festivalul se va încheia cu opera "Elixirul dragostei".

Citit 4953 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2019 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.