”Liliacul” - spectacol tradiţional în pragul Anului Nou

”Liliacul” - spectacol tradiţional în pragul Anului Nou
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Devenită tradiție a Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" la fiecare sfârşit de an, prezentarea celebrei operete "Liliacul" de Johann Strauss-fiul va avea loc duminică, 29 decembrie, de la ora 18,00, când melomanii gălăţeni sunt invitaţi la un pretext muzical, pentru a se bucura din plin de perioada sărbătorilor.

Scrisă în 1874, lucrarea a cunoscut de la început succesul, opereta devenind parte a patrimoniului universal, păstrându-şi de-a lungul timpului nealterată frumusețea, farmecul și prospețimea.

Acţiunea se petrece în ultima zi a anului şi în noaptea de Revelion, când Falke, prietenul domnului Eisenstein, pune la cale o farsă, pentru a se răzbuna pe acesta pentru o poveste mai veche: după un bal mascat, Eisenstein l-a lăsat pe Falke beat în parcul orașului, îmbrăcat în costum de liliac și dormind pe o bancă, spre batjocura mulțimii, motiv pentru care lui Falke i-a rămas porecla de „Liliacul”. Farsa reușește pe deplin și este prilej pentru Strauss de a crea melodii de neuitat, expresive sau pline de umor, de nobilă inspirație.

În distribuție îi regăsim pe tinerii artiști îndrăgiți ai teatrului: Rodica Ştefan (Rozalinda), Florin Bobei (Eisenstein), Adelina Diaconu (Adela), Dominic Cristea (Falke), Adrian Mărginean (Alfred), Florentina Soare (Prinţul Orlovsky), Paul Buţa (Frosch), Roxana Dobre (Ida), Tudorel State (Blind) și invitatul serii basul Dan Popescu de la Opera din Brașov (Franck). Orchestra, corul și baletul teatrului, sub bagheta maestrului Eugen Dan Drăgoi, vor susține întreaga arhitectură muzicală și scenică a spectacolului.

Liricul gălățean vă așteaptă cu drag la această ultimă reprezentație din an pentru a vă bucura împreună cu artiștii de frumusețea muzicii lui Johann Strauss-fiul.

Citit 1693 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.