Festivalul Internațional de Film Ecologist „Ecofest”. Elevii gălățeni sunt invitați în „Zona Liberă de Indiferență”

Festivalul Internațional de Film Ecologist „Ecofest”. Elevii gălățeni sunt invitați în „Zona Liberă de Indiferență”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Între 7 și 11 iunie 2022, municipiul Galați va fi gazda Festivalului Internațional de Film Ecologist "Ecofest", ediția a XII-a. Cunoscutul festival este o șansă dată copiilor și tinerilor de a-și descoperi și pune în valoare latura artistică și de dragoste față de mediul înconjurător.

Organizatorii acestui proiect de creație și de educație ecologistă sunt: Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, în colaborare cu Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană, la care au pus umărul Primăria Municipiului Galați, Centrul Național al Cinematografiei, Ministerului Educației, Ministerul Culturii și Consiliul Județean Galați.

În cadrul "Ecofest", manifestările artistice și culturale îmbină prezentarea filmelor aflate în competiție și proiectarea în premieră națională a unor pelicule premiate la festivaluri internaționale de profil, cu workshopuri tematice și momente artistice pregătite de elevi din școlile și liceele gălățene.

Gala de deschidere a manifestării de la Galați va fi pe 7 iunie, la ora 19.00, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini", unde vor fi vizionate filme în afara competiției. Prima zi a festivalului se va încheia cu trupa "Folk, Frate!", care va cânta pentru iubitorii acestui gen muzical.

În următoarele zile, 8-10 iunie, între orele 15.00 şi 18.00, la Colegiul Național "Vasile Alecsandri", vor avea loc proiecțiile filmelor din secțiunea "Competiție", iar în zilele de 10 și 11 iunie proiecţiile se vor desfăşura în zona pietonală "Spicul".

Pe lângă proiecții de film, pe parcursul celor trei zile de festival, se vor organiza ateliere interactive, educative și de creație între echipe reprezentând școli și licee din Galați. Fiecare instituție de învățământ va prezenta câte un proiect care să reflecte preocuparea pentru educația față de mediu, susținut de un moment artistic prezentat de elevii din școala respectivă. Proiectele din această secțiune vor fi susținute în zilele de 8 și 9 iunie, în intervalul orar 11.00 - 14.30, la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" din Galați.

"Gala Finală Zona Liberă de Indiferență" va avea loc pe 10 iunie, între orele 17,00 şi 19,00, în zona pietonală "Spicul", unde publicul va putea vedea cele mai bune programe prezentate în concurs de elevii gălățeni.

Juriul de specialitate va avea alături un juriu format din 50 de elevi, care vor acorda premiile pentru cele mai bune participări. Juriul Elevilor va acorda Marele Premiu al Publicului.

Vineri, 10 iunie, de la ora 21.00, gălățenii sunt invitați la un concert susținut de Andrei Păunescu, Vangheli Gogu, Mihai Napu, iar sâmbătă, 11 iunie, va cânta formaţia Proconsul. Spectacolele se vor desfăşura pe Faleza Superioară a Dunării, la "Elice".

Citit 3579 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2022 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.