Regal muzical în deschiderea Festivalului Internațional "Leonard", ediţia a XIX-a

Regal muzical în deschiderea Festivalului Internațional "Leonard", ediţia a XIX-a
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

În fiecare an, Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" Galați aduce publicului de la malul Dunării un eveniment muzical emblematic, de înaltă ținută artistică, Festivalul Internațional "Leonard".  Reprezentanții teatrului spun că anul acesta, timp de o lună, între 22 octombrie și 29 noiembrie, scena Liricului gălățean găzduiește un adevărat regal muzical, ce va cuprinde unele dintre cele mai importante titluri de operă, recitaluri camerale susținute de instrumentiști afirmați atât în plan național cât și internațional, un concert rafinat de jazz, un spectacol de divertisment plin de culoare și umor, iar în final, o operetă savuroasă.

Ediția din acest an, cea de-a XIX-a, este dedicată regizoarei Anda Tăbăcaru, la împlinirea a 35 de ani de activitate artistică, începută chiar pe scena instituției muzicale gălățene. Important reprezentant al artei regizorale românești, Anda Tăbăcaru a contribuit la consolidarea unor instituții muzicale de prim rang din țară, fiind în permanență conectată la evoluția Teatrului "Nae Leonard".

Astfel, duminică, 22 octombrie, de la ora 18:30, echipa Teatrului "Nae Leonard" aniversează cariera fructuoasă a Andei Tăbăcaru, prin deschiderea ediției a XIX-a a Festivalului Internațional "Leonard" și prin premiera operei "Adriana Lecouvreur", de Francesco Cilea. Subiectul acestei opere ne poartă în lumea plină de trăiri contradictorii a unei artiste consacrate, aducând în prim plan arta și viața tumultoasă a oamenilor din spatele cortinei. Excepționala melodicitate, expresivitatea și înlănțuirea dramaturgică a operei va cuceri fiecare ascultător. Regia artistică a operei este realizată cu multă creativitate și implicare de Anda Tăbăcaru, iar la pupitrul dirijoral va fi Gheorghe Victor Dumănescu, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai artei dirijorale românești.

Pe scenă, alături de orchestra simfonică, corul și baletul teatrului, publicul gălățean îi va putea urmări pe: Ana Băcanu, Doru Iftene (Constanța), Florentina Soare (Brașov), Alin Munteanu, Dominic Cristea, Florin Bobei, Valeria Drăguș, Mădălina Munteanu, Valentin Vasopol și Elvis Butunoi.

Publicul este așteptat să ia parte la momente inedite, trăiri și emoții unice, să se bucure de fiecare surpriză muzicală pregătită de echipa Liricului gălățean în cadrul Festivalului Internațional "Leonard", ediția a XIX-a.

Citit 3030 ori Ultima modificare Vineri, 20 Octombrie 2023 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.