O "prinţesă" care a cântat la ”Scala”, pe scena gălăţeană

O "prinţesă" care a cântat la ”Scala”, pe scena gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sâmbătă, 18 noiembrie, începând cu ora 19.00, gălățenii sunt invitați, pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard", la un recital cameral ale cărui protagoniste sunt două tinere instrumentiste: Raluca Dobre (vioară) și Edit Arva (pian), care vor încânta publicul cu virtuozitatea și talentul lor.

Pianista Edit Arva și-a început pregătirea artistică la 7 ani, studiind la Colegiul Național de Artă "Octav Băncilă" din Iași. În 2016, a obținut titlul de "Doctor Summa Cum Laude", fiind în prezent lector universitar la Universitatea Națională de Arte din Iași. A susținut importante recitaluri de pian în mai multe orașe din țară și străinătate. Violonista Raluca Dobre este absolventă a Universității Naționale  de Arte "George Enescu" din Iași, fiind licențiată în vioară și muzică de cameră. În anul 2011, a obținut titlul de doctor în muzică.

Cele două instrumentiste promit o seară de sâmbătă de excepție, în spectacolul care se va desfăşura sub genericul Festivalului Internaţional "Leonard". În program: Béla Bartók, Manuel de Falla, Jules Massenet, Johannes Brahms, Frederico de Freitas.

Ultima operă a lui Puccini

Duminică, 19 noiembrie, iubitorii muzicii sunt din nou invitați în sala de spectacole a Teatrului "Nae Leonard", începând cu ora 18.30, pentru a se delecta cu opera "Turandot". Opera în trei acte "Turandot" este ultima creaţie a lui Giacomo Puccini, finalizată, după moartea compozitorului, de către elevul său Franco Alfano. Această lucrare, cu libretul scris după o piesă de Friedrich Schiller, se remarcă prin exotismul cultural prezent prin melodiile și sonoritățile Orientului Îndepărtat. Strălucitoarele discursuri vocale ale soliștilor redau cu succes atât conflictul interior pe care îl trăiește protagonista, cât și eroismul, pasiunea și dorința de putere care îl caracterizează pe erou.

În reprezentația de duminică seară, Liricul gălățean aduce în fața publicului, în rolul principal, o solistă de marcă, soprana taiwaneză Hanying Tso, care a interpretat-o pe prinţesa Turandot şi pe scena celebrei ”Scala” din Milano. Alături de soliștii, orchestra, corul și baletul teatrului, publicul îi va putea admira pe Adrian Dumitru (București), Valeriu Cojocaru (Chișinău), sub bagheta maestrului Nicole Dohotaru (Chișinău). În distribuţie îi mai regăsim pe: Ana Băcanu, Dominic Cristea, Paul Lungu, Tudorel State, Florin Bobei, Valentin Vasopol şi Doru Cimpoeru. Regia artistică îi aparţine lui Paolo Bosisio (Italia).

Citit 1690 ori Ultima modificare Vineri, 17 Noiembrie 2023 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.