Angrenaj uman uriaş: Peste 5.000 de oameni implicaţi în procesul electoral din judeţul Galaţi!

Angrenaj uman uriaş: Peste 5.000 de oameni implicaţi în procesul electoral din judeţul Galaţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alegerile parlamentare nu înseamnă doar cei aproximativ 70 de candidaţi înscrişi în cursa electorală, ci o uriaşă maşinărie umană angrenată în buna şi corecta desfăşurare a procesului de vot. Iată cine sunt cei mobilizaţi în această zi şi în cea care va urma până la anunţarea rezultatelor alegerilor: Instituţia Prefectului - 83 de oameni, în birourile electorale ale fiecăreia dintre cele 436 de secţii de votare sunt în medie câte nouă membri, iar în Biroul Electoral Judeţean - 11 membri, 32 de statisticieni, 24 de lucrători ai Serviciilor de Telecomunicaţii Speciale (STS), plus alţi zece de la Direcţia Judeţeană de Evidenţa Persoanei. Trebuie să mai punem la socoteală şi faptul că paza celor 436 de secţii este asigurată de 278 de poliţişti, 114 jandarmi, 148 de poliţişti de frontieră, 27 de pompieri şi aproximativ 50 de lucrători din celelalte instituţii M.A.I. (Serviciului Paşapoarte, Serviciul Permise şi Înmatriculări, Serviciul pentru Imigrări). Alţi 112 jandarmi asigură celelalte operaţiuni privind organizarea alegerilor, respectiv paza şi siguranţa la Biroul Electoral Judeţean, la tipografia şi depozitul cu buletine de vot, transportul buletinelor etc. Lor li se adaugă o medie zilnică de 233 de poliţişti care asigură ordinea publică în judeţ şi 75 de jandarmi reprezentând rezerva de intervenţie în situaţii deosebite. În total, peste 5.000 de oameni sunt angrenaţi în asigurarea condiţiilor legale de desfăşurare a procesului electoral.

Din respect pentru viitorul dumneavoastră şi pentru munca acestor oameni, nu vă irosiţi dreptul constituţional de a vota!

Citeşte mai multe ştiri despre alegerile parlamentare de la Galaţi în secţiunea specială alocată evenimentului http://www.viata-libera.ro/alegeri-parlamentare-2012.

Citit 6467 ori Ultima modificare Duminică, 09 Decembrie 2012 10:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.