„Contesa Maritza” REVINE pe scena MUZICALULUI

„Contesa Maritza” REVINE pe scena MUZICALULUI
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

"Contesa Maritza", opereta compozitorului Emmerich Kálmán, va fi interpretată duminică, 13 decembrie, de la ora 18,00, la Teatrul Muzical "Nae Leonard".

Premiera absolută a celebrei operete a avut loc la Viena, în anul 1924, cu Hubert Marischka în rolul contelui Tassilo. Textul operei muzicale se bazează pe „Romanul unui tânăr sărăc” de Octave Feuillet. Prima reprezentaţie în România a spectacolului a fost jucată de trupa lui Nae Leonard, trei ani după premiera absolută.

Dirijorul spectacolului de la Galaţi este Eugen Dan Drăgoi, iar regia este semnată de Cristian Mihăilescu. Din distribuţie fac parte: Nicoleta Maier - în rolul Contesei Maritza, Valentin Vasopol - contele Tassilo, Adelina Diaconu - Liza, Adrian Mărginean - Zsupan, Lăcrimioara Crihană - Manja, Alexandru Dobre - Ioţa, Gheorghe Racoviţă - Ceko, Maria Macovei - Ibi, Daniel Nistor - Karl şi Viorel Huru - Berko.

Din punctul de vedere al construcţiei dramatice, intriga centrală a operetei se leagă în jurul celor două personaje principale, care se îndrăgostesc, se despart din pricina unor neînţelegeri, apoi se împacă. Intriga secundară, aproape invariabil frivolă, se axează pe cea de-a doua pereche, căreia îi este destinată o muzică mai lejeră şi mai vivace, de cele mai multe ori scrisă în formă de duet.

Emmerich Kálmán, originar din Ungaria, asemenea lui Franz Lehár, a fost unul dintre arhitecţii perioadei de argint a operetei vieneze, din primul sfert al veacului trecut.

Preţul biletelor este de 10,80 lei şi 21,60 lei.

Citit 1475 ori Ultima modificare Vineri, 11 Decembrie 2015 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.