Poliția Locală îşi va intensifica acțiunile în perioada următoare

Poliția Locală îşi va intensifica acțiunile în perioada următoare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poliția Locală Galați, prin Serviciul Siguranță Rutieră, derulează în această perioadă, la nivelul municipiului Galați, activități în vederea asigurării respectării legislației în vigoare. Campania vine ca urmare a creșterii indisciplinei rutiere în rândul participanților la trafic.

Acțiunile polițiștilor locali vor fi intensificate, pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră în zona trecerilor de pietoni marcate și semnalizate corespunzător. Totodată, vor fi întreprinse acțiuni în conformitate cu legislația în vigoare, iar în funcție de actul normativ încălcat vor fi dispuse măsuri, precum: ridicarea autoturismului și sancționarea contravențională a conducătorului autoturismului staționat/oprit neregulamentar. În cadrul acestor acțiuni sunt vizate următoarele zone: str. Siderurgiștilor, str. Gheorghe Doja, str. Anghel Saligny, str. Domnească, str. Brăilei și str. Oțelarilor.

Poliția Locală face apel către participanții la trafic de pe raza municipiului Galați să respecte legislația rutieră, atât cea adoptată la nivel național, cât și pe cea derivată din hotărârile Consiliului Local, pentru asigurarea unui trafic în concordanță cu necesitățile cotidiene și eliminarea disconfortului creat prin nerespectarea prevederilor legale.

În 2022, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au constatat şi aplicat 6.173 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de aproximativ 2 milioane de lei, la care se adaugă 12.076 de puncte de penalizare. Cele mai multe amenzi, peste 5.500, au fost aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Citit 5349 ori Ultima modificare Vineri, 03 Martie 2023 07:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.