Cei mai bine plătiți actori din universul Marvel

Cei mai bine plătiți actori din universul Marvel
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De benzile desenate care atrăgeau foarte mulți fani cu zeci de ani în urmă s-a ajuns la filme și seriale de succes care cuceresc publicul la nivel mondial. Așa au apărut super-eroi legendari precum Batman, Superman și mulți alții. Marvel Cinematic Universe (MCU) a devenit una dintre cele mai de succes francize de film, înglobând nume de super-eroi care au trecut din benzile desenate, pe micile și marile ecrane.

Fiind vorba despre o industrie foarte profitabilă, evident că actorii care joacă roluri principale în astfel de filme ajung să fie foarte bine plătiți. La nivelul anului 2023, sumele câștigate de unii dintre actorii de la Hollywood cu care au colaborat cei de la Marvel sunt mai mult decât impresionante.

Iată mai jos care sunt cei mai bine plătiți actori din filmele Marvel, urmărite cu interes și în România, la cinema, la TV și desigur pe platformele de video streaming online:

Robert Downey Jr. – 75 de milioane de dolari

Un showman complet, Robert Downey Jr. este nu doar actor, ci și comediant, producător, scenarist și chiar cântăreț. Marile succese le-a înregistrat desigur în lumea filmului, în roluri care l-au consacrat și i-au adus premii precum Globul de Aur. Alături de Marvel, actorul ajuns acum la 58 de ani a dezvoltat personajul Iron Man. A devenit astfel unul dintre cei mai bine plătiți actori de la Hollywood, câștigând 75 de milioane de dolari pentru aparițiile sale ca super-erou.

Robert Downey Jr. a jucat în primul film Iron Man în 2008, apoi și-a reluat rolul în alte câteva filme din franciză, inclusiv Răzbunătorii și Captain America: Civil War. Iron Man este un brand în sine, prezent și în lumea jocurilor video. La scurt timp de la lansarea celebrului film, Sega a publicat jocul Iron Man pentru console și pentru PC-uri cu Windows, iar producătorul de sloturi online Playtech a dezvoltat apoi seria de jocuri de cazino online Iron Man, care include 4 titluri.

Chris Hemsworth – 20 de milioane de dolari

Clasamentul actorilor în funcție de sumele de bani primite de la Marvel continuă cu cel care a interpretat rolul lui Thor: Chris Hemsworth. Acesta a debutat ca super-erou în filmul Thor din 2011, apoi a apărut în alte filme asociate precum Răzbunătorii și Thor: Ragnarok. Cu o imagine demnă de zeul tunetului, Chris Hemsworth își merită cu siguranță cei 20 de milioane de dolari încasați pentru modul în care l-a jucat pe popularul personaj.

Scarlett Johansson – 20 de milioane de dolari

Iată și o prezență feminină în acest clasament, în condițiile în care femeile super-erou sunt foarte apreciate în benzile desenate. Scarlett Johansson a câștigat 20 de milioane de dolari pentru rolul ei în Văduva neagră (Black Widow) din anul 2021. Aceasta apăruse în același rol și în filmul Iron Man 2, din 2010, precum și în Răzbunătorii și Captain America: Civil War.

Chris Evans – 15 milioane de dolari

Interpretând rolul Căpitanului America, Chris Evans a reușit încasări de 15 milioane de dolari în urma colaborării sale cu Marvel Cinematic Universe. La fel ca ceilalți actori, a apărut în mai multe filme din serie, în condițiile în care franciza dezvoltă diverse perspective ale acțiunii de-a lungul timpului.

Mark Ruffalo – 15 milioane de dolari

La același nivel de încasări se situează și Mark Ruffalo, care a jucat rolul lui Hulk în filmul din 2012 The Avengers și a continuat să-și reia rolul în alte câteva filme din franciză, inclusiv Avengers: Age of Ultron și Thor: Ragnarok. Apreciat de public, dar și de critici, Mark Ruffalo are o carieră foarte bogată în lumea filmelor și serialelor. Mai nou, apare și în She-Hulk: Avocata apărării, serial din 2022.

Jeremy Renner – 15 milioane de dolari

Tot 15 milioane de dolari se pare că a câștigat de la Marvel și actorul Jeremy Renner, interpretând rolul lui Hawkeye în filmul Thor din 2011 și în alte producții precum Răzbunătorii și Captain America: Civil War. Mai puțin cunoscut despre Jeremy Renner este că, înainte de a fi actor, a activat ca make-up artist.

(P)

Citit 472 ori Ultima modificare Vineri, 30 Iunie 2023 16:07