Folosește otrava de șobolani pentru a elimina pagubele produse plantelor, animalelor domestice și oamenilor!

Folosește otrava de șobolani pentru a elimina pagubele produse plantelor, animalelor domestice și oamenilor!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Plantele cultivate și animalele crescute de om au mai mulți dușmani naturali, care le pun în pericol dezvoltarea și pot afecta semnificativ producția obținută. Este vorba despre diferite insecte, unele microscopice, altele vizibile cu ochiul liber, dar și despre rozătoare, în egală măsură periculoase pentru plante, pentru animalele domestice și pentru oameni.

De ce să folosești otrava sobolani? Pericolele pentru plante

Diferitele specii de rozătoare, precum șoareci, șobolani sau cârtițe, pot provoca daune multiple, care justifică din plin folosirea unei substanțe raticide sau, așa cum este cunoscută în limbajul obișnuit, otravă de șobolani.

Culturile agricole sunt afectate de aceste animale în trei feluri diferite.

  • prin săparea de galerii sub pământ, ceea ce poate să slăbească rădăcinile plantelor sau chiar să le provoace pălirea;
  • rozătoarele consumă semințe, cereale și legume, putând distruge recoltele agricole și afectând astfel producția;
  • în timp ce se hrănesc cu culturi, șobolanii pot răspândi microorganisme patogene care cauzează diferite boli ale plantelor, afectând astfel calitatea și cantitatea recoltelor.

Cum sunt afectate animalele

Otrava de șobolani este indicată și pentru a proteja animalele domestice, la rândul lor afectate de rozătoare în mai multe feluri, după cum urmează:

  • șobolanii și șoarecii sunt purtători de diferite boli și paraziți ce afectează animalele domestice. Unele boli pot fi transmite chiar și omului, prin intermediul câinilor și pisicilor,
  • rozătoarele consumă hrana animalelor domestice, reducând cantitatea disponibilă pentru hrănirea acestora;
  • prezența acestor musafiri nepoftiți în preajma animalelor domestice provoacă o stare de stres și senzația de agresiune, care le afectează starea generală de sănătate.

Pericolele pentru oameni

Otrava de șobolani îi scapă și pe oameni de o întreagă serie de riscuri, cu care nimeni nu își dorește să se confrunte:

  • rozătoarele sunt purtătoare ai unor agenți patogeni care pot provoca boli grave inclusiv la oameni, precum leptospiroza, hantavirusul și salmoneloza;
  • micile animale dăunătoare sapă galerii în structurile clădirilor, cum ar fi casele sau anexele, deteriorând fundațiile și provocând pagube materiale;
  • dacă au acces la depozitele de alimente, dăunătorii contaminează produsele cu urină, fecale și păr, ceea ce pune în pericol siguranța alimentară;
  • prezența lor creează disconfort și anxietate în rândul oamenilor, în special dacă apar în spațiile rezidențiale sau comerciale. Pot să afecteze grav imaginea unei afaceri, îndepărtând clienții pentru totdeauna.

Tipuri de otravă de șobolani

Magazinul online PlantMaster.ro pune la dispoziția doritorilor o gamă diversă de raticide, unele dintre ele cu efect imediat ingerării, iar altele cu efect ulterior. Ele se regăsesc sub formă de granule, pastă sau bloc cerat și sunt disponibile și diferite tipuri de capcane.

De exemplu, este disponibil grâușor pentru combaterea rozătoarelor în interiorul și în jurul clădirilor. Conține o momeală ce atrage puternic dăunătorii și este eficient de la prima utilizare.

Altă soluție este reprezentată de o momeală pe bază de pastă, ambalată în plicuri de 10 grame, utilă împotriva dăunătorilor prezenți în grajduri și clădiri agricole, grădini, depozite de deșeuri, cazărmi, vagoane sau containere.

O stație de intoxicare pentru rozătoare este versatilă și se adaptează oricărui tip de momeală: pastă, pulbere sau parafinată. Se poate folosi eficient atât în interiorul, cât și în exteriorul clădirilor.

Alege cea mai eficientă otravă șobolani și protejează în egală măsură oamenii, animalele domestice și plantele de cultură!

 

(P)

Citit 452 ori Ultima modificare Vineri, 11 August 2023 14:12